Καίμε ακόμα άνθρακα; Πότε σκοπεύουμε να σταματήσουμε; Τι γνωρίζουμε για τη σωστή διαχείριση των φυσικών πόρων; Ανακυκλώνουμε σωστά;

Η επίγνωση του σωστού και του λάθους δεν είναι πάντα αρκετή για να γίνουν οι φιλόδοξοι περιβαλλοντικοί μας στόχοι πραγματικότητα. Κοινωνικά και οικονομικά εμπόδια έρχονται συχνά αντιμέτωπα και αλληλοσυγκρούονται.

Η λύση βρίσκεται στη βιωσιμότητα και στην “οικονομία της γνώσης” και είναι αυτή που στο Athens Science Festival 2019 θα έχει την τιμητική της! Μαζί θα διευρευνήσουμε τις νέες προκλήσεις για μια βιώσιμη καθημερινότητα, θα γνωρίσουμε καλές πρακτικές με σκοπό να μειώσουμε το περιβαλλοντικό μας αποτύπωμα και να σχεδιάσουμε ένα μέλλον που η προστασία του πλανήτη συμβαδίζει με την ανάπτυξη.

Μια αξέχαστη εμπειρία περιμένει και φέτος το κοινό του φεστιβάλ: η παρατήρηση και η επίδειξη θα δώσουν τη θέση τους στην εξερεύνηση και τον πειραματισμό και ο επισκέπτης θα γίνει μέρος της επιστήμης με τον πιο διαδραστικό και διασκεδαστικό τρόπο!

Το φεστιβάλ οργανώνουν ο εκπαιδευτικός οργανισμός «Επιστήμη Επικοινωνία – SciCo», το British Council, η Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίνων, ο Σύνδεσμος Υποτρόφων του Ιδρύματος Ωνάση, το Υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος και η Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας σε συνεργασία με πλειάδα ακαδημαϊκών, ερευνητικών φορέων και εκπαιδευτικών οργανισμών. Στρατηγικός συνεργάτης του Φεστιβάλ το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ημέρες λειτουργίας:

Τρίτη 2 Απριλίου έως Κυριακή 7 Απριλίου 2019

Γενική είσοδος: 5 ευρώ


Ημέρες προγραμματισμένων σχολικών επισκέψεων:

Τετάρτη 3  έως Παρασκευή 5 Απριλίου
Ώρες επισκέψεων: 9.00 – 14.00

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις κρατήσεις σχολείων θα ανακοινωθούν προσεχώς.

ΠΩΣ ΘΑ ΕΡΘΕΤΕ

Πειραιώς και Βουτάδων, Αθήνα 11854

Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων: Πειραιώς 100, Γκάζι, (+30) 210 3475518, (+30) 210 3453548
Πρόσβαση: Μετρό: Σταθμός «Κεραμεικός», Τρόλεï: No. 21 (από Ομόνοια), Στάση «Φωταέριο», Λεωφορεία: 049, 815, 838, 914, Β18, Γ18, Στάση «Φωταέριο»