Το Athens Science Festival 2016 σε 20 φωτογραφίες

16 Απριλίου, 2016 ΝΕΑ

318 εκδηλώσεις|130 φορείς|169 ομιλητές|50 καλλιτέχνες|1198 επιστημονικοί συνεργάτες

Με μήνυμα «Εξελισσόμαστε με την επιστήμη» πραγματοποιήθηκε για τρίτη συνεχή χρονιά το Athens Science Festival σημειώνοντας μεγάλη επιτυχία! Από τις 5 έως τις 10 Απριλίου επισκέφθηκαν την Τεχνόπολη 31.000 άτομα, εκ των οποίων οι 7.300 ήταν μαθητές. Οι επισκέπτες είχαν να επιλέξουν ανάμεσα σε 318 εκδηλώσεις: διαδραστικά εκθέματα, πειράματα επίδειξης, εργαστήρια για παιδιά, εκπαιδευτικά δρώμενα, επιμορφωτικά παιχνίδια, επιστημονικές παρουσιάσεις, συζητήσεις, σεμινάρια, προβολές ντοκιμαντέρ, θεατρικές παραστάσεις και ενδιαφέρουσες ομιλίες από καταξιωμένους Έλληνες και ξένους επιστήμονες.

Στο εξαήμερο αυτής της μεγάλης επιστημονικής γιορτής μικροί και μεγάλοι κατέφθασαν στο Φεστιβάλ για να ανακαλύψουν τα μυστικά της επιστήμης. Δεκάδες διεθνούς φήμης επιστήμονες συμμετείχαν στο φετινό Athens Science Festival, όπως ο Svante Pääbo, ο Lord Robert Winston, o John Ellis, o Γεώργιος Χρούσος, ο Daniel Wolpert, η Chiara Montanari, ο Giovanni Frazzetto, o Μιχάλης Μπλέτσας και ο Θεοδόσης Τάσιος. Επίσης, πολλοί άλλοι αξιόλογοι ομιλητές από ερευνητικά κέντρα και πανεπιστήμια παρουσίασαν την ερευνητική τους δουλειά και έφεραν το κοινό πιο κοντά στην μαγεία της επιστημονικής ανακάλυψης.

Ο φουτουριστικός χώρος του Brain Games, με την επιμέλεια του National Geographic Channel, προσέφερε ατελείωτες ώρες δημιουργικής ψυχαγωγίας σε επισκέπτες κάθε ηλικίας, ενώ τα διαδραστικά εκθέματα στον χώρο της Επιστήμης και Τέχνης σε συνεργασία με το CERN, μας ταξίδεψαν στην αρχή της δημιουργίας του σύμπαντος. Με την υποστήριξη της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας, τα μεγαλύτερα ερευνητικά κέντρα της χώρας, αλλά και πολλά τμήματα πανεπιστήμιων, επιστημονικές ενώσεις, σχολεία, εκπαιδευτικοί οργανισμοί και μουσεία, όπως το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών του ΟΤΕ, έδωσαν ένα δυναμικό παρόν, ώστε για άλλη μια χρονιά, το Athens Science Festival να αποτελέσει τον μεγάλο ετήσιο τόπο συνάντησης του ευρύ κοινού με την επιστήμη, την καινοτομία και την τεχνολογία.

Ευχαριστούμε τους 280 εθελοντές του Athens Science Festival 2016 και ανανεώνουμε το «ραντεβού» μας το 2017, στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, για ένα ακόμη πιο πλούσιο και πιο συναρπαστικό Athens Science Festival 2017!