CERN Interactive Tunnel | Ο συναρπαστικός κόσμος των στοιχειωδών σωματιδίων

22 Απριλίου, 2018 ΝΕΑ

Ένα ξεχωριστό έκθεμα, που υπόσχεται να μας γνωρίσει τον συναρπαστικό κόσμο των στοιχειωδών σωματιδίων, έρχεται φέτος στο Athens Science Festival!

Οι επισκέπτες μπαίνουν σ’ ένα τούνελ όπου περιβάλλονται από οθόνες υψηλής ανάλυσης. Οι κινήσεις του σώματός τους δεν περνούν απαρατήρητες, αλλά ανιχνεύονται από αισθητήρες. Η απεικόνιση του εαυτού τους στην οθόνη μεταφέρεται σε ένα σύμπαν διαφορετικό, όπου νιώθουν την παρουσία του πεδίου Higgs. Αναρωτιούνται πώς αυτό το πεδίο επιδρά σε σώματα με ή χωρίς μάζα. Η απάντηση βρίσκεται μπροστά στα μάτια τους! Λίγο πιο πέρα τους περιμένει ένα διαφορετικό παιχνίδι ποδοσφαίρου, με τα πρωτόνια να έχουν αντικαταστήσει την μπάλα. Τι γίνεται όταν δύο πρωτόνια συγκρουστούν;

H εξήγηση φαινομένων όπως η «επίδραση του πεδίου Higgs στην ύλη» και η «επιτάχυνση και σύγκρουση σωματιδίων» γίνονται πιο προσιτές μέσω της απόλυτα διαδραστικής εμπειρίας που βιώνουν οι επισκέπτες του CERN Interactive Tunnel.  Οι αποστάσεις ανάμεσα στην επιστημονική εκπαίδευση, τα διαδραστικά μέσα και την οπτικοποίηση των πληροφοριών εκμηδενίζονται και το αποτέλεσμα είναι ένα διασκεδαστικό εργαλείο μάθησης για όλους!

Εκτός από τη διαδραστική αυτή εμπειρία που απευθύνεται  σε όλους τους επισκέπτες, θα πραγματοποιηθεί ειδκά για εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, workshop με θέμα τον ρόλο της βιωματικής και συνεργατικής δημιουργικότητας στην εκπαίδευση.

Διαδραστικό έκθεμα_
Σωματίδια CERN δράσει | 25-27 Απριλίου, 09.00- 19.00 &  28-29 Απριλίου, 11.00- 19.00
Η εκδήλωση στην Αθήνα πραγματοποιείται σε συνεργασία της Ελληνογερμανικής Αγωγής και του CMS experiment at CERN, CREATIONS EU project.

Workshop_
«Παίζοντας με τα πρωτόνια» για ένα δημιουργικό δημοτικό σχολείο | 28- 29 Απριλίου, 16.00- 18.00