FameLab | Εξηγώντας την επιστήμη σε 3 λεπτά!

12 Μαρτίου, 2019 ΝΕΑ

Δεκάδες νέοι από όλη την Ελλάδα, ευρηματικοί, χαρισματικοί και παθιασμένοι με την επιστήμη και τις προοπτικές που δημιουργεί, διαγωνίστηκαν και φέτος στο προκριματικό στάδιο του διεθνούς διαγωνισμού FameLab 2019 που διοργάνωσε το British Council σε συνεργασία με το HUB Science. Δέκα από αυτούς πέτυχαν τον στόχο τους και θα κληθούν να διασταυρώσουν τα ξίφη και την επικοινωνιακή τους δεινότητα στον ελληνικό τελικό, το Σάββατο 6 Απριλίου στις 21.00, στα πλαίσια του Athens Re-Science Festival.

Οι κανόνες του διαγωνισμού είναι συγκεκριμένοι: στα προκριματικά οι συμμετέχοντες είχαν τρία λεπτά για να παρουσιάσουν στην κριτική επιτροπή ένα επιστημονικό θέμα της επιλογής τους. Όσοι ήταν εύγλωττοι, κατανοητοί, διασκεδαστικοί, περιεκτικοί και κατέκτησαν το κοινό, κέρδισαν μία από τις δέκα συμμετοχές στον ελληνικό τελικό.

Ο μεγάλος νικητής της βραδιάς θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στο FameLab International τον Ιούνιο στη Βρετανία. Μη χάσετε τον μεγάλο τελικό του FameLab, του κορυφαίου διεθνή διαγωνισμού για την επικοινωνία της επιστήμης που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του εορτασμού των 80 χρόνων του British Council στην Ελλάδα!

Kριτική επιτροπή:
Κώστας Καρπούζης, διευθυντής ερευνών/ΕΠΙΣΕΥ, Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο
Αντιγόνη Δήμα, ερευνήτρια Γενετικής, ΕΚΕΒΕ «Αλέξανδρος Φλέμινγκ»
Νικόλας Πρωτονοτάριος, επιστημονικός συνεργάτης, Ακαδημία Αθηνών