FameLab | Κάνοντας την επιστήμη κατανοητή σε 3 μόλις λεπτά!

13 Απριλίου, 2018 ΝΕΑ

Δεκάδες νέοι από όλη την Ελλάδα, ευρηματικοί, χαρισματικοί και παθιασμένοι με την επιστήμη και τις προοπτικές που δημιουργεί, διαγωνίστηκαν και φέτος στο προκριματικό στάδιο του διεθνούς διαγωνισμού FameLab 2018 που διοργάνωσε το British Council σε συνεργασία με το HUB Science με την υποστήριξη της Γερολυμάτος International. Δέκα από αυτούς πέτυχαν τον στόχο τους! Θα διασταυρώσουν τα ξίφη και την επικοινωνιακή τους δεινότητα στον ελληνικό τελικό, το Σάββατο 28 Απριλίου, στις 21.00, στο Aμφιθέατρο της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων, στο πλαίσιο του Athens Science Festival 2018.

Οι κανόνες του διαγωνισμού είναι συγκεκριμένοι: στα προκριματικά οι συμμετέχοντες είχαν τρία λεπτά για να παρουσιάσουν στην κριτική επιτροπή ένα επιστημονικό θέμα της επιλογής τους. Όσοι ήταν εύγλωττοι, κατανοητοί, διασκεδαστικοί, περιεκτικοί και κατέκτησαν το κοινό, κέρδισαν μία από τις δέκα συμμετοχές στον ελληνικό τελικό.

Ο μεγάλος νικητής της βραδιάς θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στο FameLab International, ενώ το κοινό θα έχει την ευκαιρία να επιλέξει τον δικό του αγαπημένο μέσα από ζωντανή ψηφοφορία. Μην χάσετε τον ελληνικό τελικό του FameLab, του κορυφαίου διεθνή διαγωνισμού για την επικοινωνία της επιστήμης!

Kριτική επιτροπή:
Στάθης Γκόνος, Διευθυντής Ερευνών – Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών
Κώστας Καρπούζης, Διευθυντής ερευνών/ΕΠΙΣΕΥ – Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο
Νίκος Ανδρίτσος, Δημοσιογράφος – διευθυντής ραδιοφώνου ΣΚΑΙ 100,3