FameLab: Talking science!

23 Μαρτίου, 2017 ΝΕΑ

Η διάδοση και η επικοινωνία της επιστήμης στο ευρύ κοινό έχει πάρει τα τελευταία χρόνια και ψυχαγωγικό χαρακτήρα. Στην εποχή της επιστημονικής εξωστρέφειας, οι νέοι επιστήμονες και ερευνητές μοιράζονται πλέον πρόθυμα τον ενθουσιασμό τους με τους μη «μυημένους». Μπορούμε να απενοχοποίησουμε τη «σοβαροφάνεια» της επιστήμης; Διαθέτουν οι επιστήμονες χιούμορ; Ποιος θα περίμενε ότι η επιστήμη μπορεί να είναι και διασκεδαστική;

Το FameLab, ένας διαγωνισμός για την ανάδειξη νέων ταλέντων στην επικοινωνία της επιστήμης, ξεκίνησε από το επιστημονικό φεστιβάλ του Τσέλτενχαμ της Μεγάλης Βρετανίας το 2005 και από τότε κατάφερε να εξαπλωθεί σε περισσότερες από 27 χώρες σε όλο τον κόσμο. Ο στόχος προφανης: να βγει η γνώση από τις τάξεις και τα εργαστήρια και με τρόπο απολαυστικό να προσελκύσει  το ενδιαφέρον και την αγάπη των νέων για την επιστήμη!

Η κριτική επιτροπή επέλεξε δέκα φιναλίστ από τους προκριματικούς σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, και μετά από ένα διήμερο masterclass έρχονται και υπόσχονται να μας παρασύρουν σε ένα συναρπαστικό ταξίδι επιστήμης, έχοντας στη διάθεση τους ο καθένας μόλις.. τρία λεπτά! Το αποτέλεσμα; Μια σειρά από παρουσιάσεις που θα κρατήσουν το ενδιαφέρον σας για την επιστήμη στα ύψη!

Ο Έλληνας νικητής του διαγωνισμού θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο FameLab International ενώ το κοινό θα έχει την ευκαιρία να επιλέξει τον δικό του αγαπημένο μέσα από ζωντανή ψηφοφορία. Μην χάσετε τον ελληνικό τελικό του FameLab, του κορυφαίου διεθνή διαγωνισμού για την επικοινωνία της επιστήμης!

Σάββατο 01 Απριλίου | 21:00 – 23:00 | Aμφιθέατρο

Κριτική επιτροπή:
Κώστας Καρπούζης, Κύριος ερευνητής στο Ινστιτούτο Συστημάτων Επικοινωνιών και Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου
Αντιγόνη Δήμα, Ερευνήτρια, Ερευνητικό Κέντρο «AlexanderFleming»
Νίκος Ανδρίτσος, Δημοσιογράφος, Διευθυντής Ραδιοφώνου του ΣΚΑΙ 100,3

Διοργανωτές: British Council, HUB Science

Sponsored by AstraZeneca