Γίνε ένας SciCo Ambassador!!

31 Αυγούστου, 2016 ΝΕΑ

Το πρόγραμμα της SciCo, Ambassadors, σκοπεύει να εκπαιδεύσει νέους στην επικοινωνία της επιστήμης, με γνώμονα την προσωπική τους ανάπτυξη και τη δημιουργία θετικού αντίκτυπου στην κοινωνία.

Το Ambassadors Scheme θα ξεκινήσει στις 15-16/10 με ένα διήμερο induction. Στο induction, θα γίνει γνωριμία των συμμετεχόντων μεταξύ τους, θα ενημερωθούν για το τι είναι και τι κάνει η SciCo, και θα γίνει μια εισαγωγή στην επικοινωνία της επιστήμης.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει την εκπαίδευση των συμμετεχόντων κάθε 2 εβδομάδες σε θέματα επικοινωνίας της επιστήμης, αλλά και soft skills. Συγκεκριμένα, οι εκπαιδεύσεις, οι οποίες θα λαμβάνουν χώρα στα γραφεία της SciCo, τα Σάββατα 17:00-20:00 έχουν το εξής περιεχόμενο:

– Science Communication Basics
– Personal Leadership ( 1 μάθημα)
– Digital Science Communication ( 1 μάθημα)
– Public Speaking ( 2 μαθήματα)
– Empathy-Active Listening ( 2 μαθήματα)
– Science Storytelling ( 2 μαθήματα)

Παράλληλα με τις εκπαιδεύσεις, οι Ambassadors θα έχουν την ευκαιρία να εφαρμόσουν τις γνώσεις τους  και να αποκτήσουν εμπειρία μεσω της συμμετοχής τους σε διάφορα projects. Τα projects είναι τα εξής:

– Science Theater
– Science Comics
– STEM education
– Fundraising
– Event Organizing


Πιο αναλυτικά για τα projects

Science Theater- Sci ‘n’ Act
Η ομάδα Sci ‘n’ Act, έχει ως σκοπό το ανέβασμα παραστάσεων, κυρίως κατά τη διάρκεια των φεστιβάλς, οι οποίες επικοινωνούν την επιστήμη στο ευρύ κοινό. Η ομάδα, ξεκινάει με εβδομαδιαίες πρόβες- συναντήσεις, στις οποίες τα άτομα προετοιμάζουν τόσο συγγραφικά, όσο και υποκριτικά την παράσταση. Όσο πλησιάζει η ημερομηνία των παραστάσεων, η συχνότητα των συναντήσεων- προβών αυξάνει, και καταλήγει προς το τέλος σε 3-4 φορές την εβδομάδα. Τη σκηνοθεσία της ομάδας έχει αναλάβει επαγγελματίας σκηνοθέτης & ηθοποιός, ο οποίος είναι παράλληλα science communicator. Για τη συμμετοχή της ομάδας δεν απαιτείται προηγούμενη θεατρική εμπειρία, αν και είναι επιθυμητή.

Science Comics
Η ομάδα SciComix, έχει ως σκοπό την δημιουργία comics, που με ευχάριστο τρόπο επικοινωνούν επιστημονικά θέματα στο ευρύ κοινό. Στόχος της ομάδας είναι η δημιουργία ενός comic strip ανά εβδομάδα, το οποίο μπορεί να είναι προϊόν είτε ατομικής είτε ομαδικής εργασίας. Συνίσταταται μια πρόσωπο με πρόσωπο συνάντηση της ομάδας κάθε δύο βδομάδες (θα μπορούσε κατά την ημέρα των προκαθορισμένων trainings). Η ομάδα συντονίζεται από έναν Team Leader, ο οποίος μπορεί να είναι είτε νέος είτε παλιός ambassador.

STEM Education
Το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα τρέχει μόνο εαν εμφανιστούν οι κατάλληλες συνθήκες ( εξοπλισμός, ενδιαφερόμενο κοινό, κτλ). Στο συγκεκριμένο πρόγραμμα οι ambassadors εκπαιδεύονται στην χρήση Lego STEM robots & arduino, και στη συνέχεια αναλαμβάνουν να διδάξουν μαθητές σχολείων με διαδραστικό τρόπο.

Fundraising
Οι ambassadors αναλαμβάνουν την εξεύρεση πόρων για το Athens Science Festival! Συγκεκριμένα ασχολούνται με την εξεύρεση χορηγιών που αφορούν τρόφιμα, αναψυκτικά, ποτά και νερό για τους υπόλοιπους εθελοντές. Η ομάδα συντονίζεται από έναν Team Leader, ο οποίος μπορεί να είναι είτε νέος είτε παλιός ambassador.

Event Organizing
Οι ambassadors συμμετέχουν στην διοργάνωση των φεστιβάλς. Συγκεκριμένα, μπορούν να αναλάβουν ρόλο στην επιλογή, εκπαίδευση και διαχείριση των εθελοντών του φεστιβάλ, στη διαχείριση του website, και σε λοιπές δραστηριότητες που μπορεί να προκύψουν.


Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο [email protected]
Πριν την επιλογή των συμμετεχόντων, θα γίνει αξιολόγηση των αιτήσεων μέσω συνέντευξης κι ενός διασκεδαστικού assessment center.

Αν θέλεις να γίνεις μέλος, συμπλήρωσε την αίτηση μέχρι τις 30/09! Σε περιμένουμε στην ομάδα μας!