Γίνε εθελοντής στο Athens Science Festival 2018!

12 Φεβρουαρίου, 2018 ΝΕΑ

Θέλεις να γίνεις εθελοντής σε ένα από τα μεγαλύτερα φεστιβάλ που γίνονται στην Ελλάδα;

To Athens Science Festival έχει στόχο να καταστήσει τις επιστήμες πιο φιλικές στο ευρύ κοινό και να παρέχει ερεθίσματα και κίνητρα σε άτομα κάθε ηλικίας να ανακαλύψουν την επιστήμη στην καθημερινότητα τους.

Οι εθελοντές μας αποτελούν την καρδιά της διοργάνωσης, όντας τόσο οι πρεσβευτές όσο και η πρώτη γραμμή του Athens Science Festival καλωσορίζοντας και καθοδηγώντας τους επισκέπτες στον κόσμο της επιστήμης μέσα από τις δραστηριότητες και το πρόγραμμα του φεστιβάλ. Οι εθελοντές του Athens Science Festival υποστηρίζουν τις διάφορες οργανωτικές λειτουργίες με τρόπο που σχετίζεται με τις δεξιότητες, τις γνώσεις και τα ενδιαφέροντα τους.

Επιθυμητά προσόντα
– Άνεση συνεργασίας με άτομα διαφορετικών ειδικοτήτων, ηλικιών και επιπέδων εξοικείωσης με την επιστήμη
– Υπόβαθρο σχετικό με επιστήμες
– Επικοινωνιακές δεξιότητες (ενθουσιώδης και φιλική/εξωστρεφής προσωπικότητα)
– Αφοσίωση, δέσμευση, αξιοπιστία, ευελιξία και επαγγελματισμός
– Πάθος για μάθηση και ανταλλαγή γνώσεων

To Athens Science Festival φροντίζει τους εθελοντές του, γι΄αυτό και στα πλαίσια της συμμετοχής σου θα σου παρέχει:
– εκπαίδευση πάνω σε science communication, soft skills, event management, child protection,
– καλλιέργεια των networking δεξιοτήτων σου αφού θα σου δοθεί η ευκαιρία να έρθεις σε επαφή με τους ομιλητές, τους ηθοποιούς/καλλιτέχνες, τους συντελεστές της οργάνωσης και τους χορηγούς,
– ειδικά προνόμια (Academy of Ambassadors),
πρακτικές γνώσεις και εμπειρία για το επιστημονικό/καλλιτεχνικό/εκπαιδευτικό background σου αλλά και στο event management,
– και φυσικά, αξέχαστες στιγμές, φιλίες, άφθονη διασκέδαση με δραστηριότητες ειδικά σχεδιασμένες για τους εθελοντές και πολύ γέλιο!

Επιπροσθέτως, με την παρακολούθηση 3/4 εκπαιδεύσεων και τη συμπλήρωση 6 ωρών εθελοντισμού, δίνεται βεβαίωση συμμετοχής από την SciCo και το British Council.

Αν λοιπόν βρήκες στοιχεία σε αυτό το κείμενο που σε χαρακτηρίζουν και θέλεις  να συμμετέχεις ως εθελοντής στο Athens Science Festival 2018, μπορείς να συμπληρώσεις την αίτηση εθελοντή.
Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων λήγει την Παρασκευή 9 Μαρτίου 2018 στις 23.59! 

Σε ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον σου να συμμετέχεις ως εθελοντής στο Athens Science Festival 2018. Εκτιμούμε την υποστήριξη σου και αναμένουμε να σε γνωρίσουμε και από κοντά!

Σε περίπτωση που έχεις οποιαδήποτε απορία, μη διστάσεις να επικοινωνήσεις μαζί μας στο [email protected]