Η μοτοσυκλέτα της TEICM Racing Team!

28 Μαρτίου, 2017 ΝΕΑ

Πώς θα σας φαινόταν εάν βλέπατε από κοντά μια ελληνικής κατασκευής, πρωτότυπη μονοκύλινδρη μοτοσυκλέτα, η οποία θα συμμετέχει μάλιστα και στο ευρωπαϊκό τουρνουά FIM Supermono Cup 2017; Μην το σκέφτεστε πολύ, αφού το Athens Science Festival 2017 και η TEICM Racing Team, μια ομάδα Μηχανολόγων Μηχανικών του ΤΕΙ Σερρών (Κεντρικής Μακεδονίας) που συστάθηκε το 2016, θα σας δώσουν αυτή την ευκαιρία!

Η ιστορία της ομάδας ξεκινά τον Ιούνιο του 2014 όταν ο Αλέξανδρος Μαΐδης είχε την ιδέα να κατασκευάσει μια μοτοσυκλέτα στα πλαίσια πτυχιακής εργασίας. Σήμερα το Project Talos, όπως ονομάζεται, είναι μία πλήρως λειτουργική μοτοσυκλέτα με παρουσία σε διοργανώσεις σε όλη την Ελλάδα. Επιπλέον έχει λάβει θετικές κριτικές από τον εγχώριο αλλά και τον διεθνή Τύπο. Έτσι, η υπάρχουσα εμπειρία σε συνδυασμό με την θέληση για νέες προκλήσεις οδηγεί την ομάδα να θέσει πιο ψηλά τον πήχη.

Στόχος είναι η συμμετοχή στο ευρωπαϊκό τουρνουά FIM Supermono Cup 2017. Το FIM Europe Supermono Cup αποτελεί μία ευρωπαϊκή διοργάνωση δέκα αγώνων ανάλογη του MotoGP, όπου συμμετέχουν τετράχρονες μονοκύλινδρες αγωνιστικές μηχανές. Ο λόγος που ο διαγωνισμός αποτελεί πρόκληση για κάθε Μηχανολόγο Μηχανικό είναι ότι δεν υπάρχουν καθόλου περιορισμοί στο σχεδιασμό και στην κατασκευή της αγωνιζόμενης μοτοσικλέτας.

Μέλη της Ομάδας:
Αποστολίδης Νικόλαος
Αραμπατζής Αθανάσιος
Ζούρος Γεώργιος
Μαΐδης Αλέξανδρος

Υπεύθυνοι Ομάδας:
Δαυίδ Κωνσταντίνος (καθηγητής)
Εβελζαμάν Ιωάννης (ΕΤΠ)
Σαγρής Δημήτριος (επιστημονικός συνεργάτης)

Αυτή την τόσο σημαντική προσπάθεια στηρίζουν και η LPC με τα λιπαντικά Cyclon. Η LPC A.E κατέχει πρωταρχικό ρόλο στην παραγωγή λιπαντικών στην Ελλάδα. Έχει αναπτύξει και διαθέτει πάνω από 200 τύπους λιπαντικών με το αναγνωρισμένο σήμα Cyclon για την ναυτιλία, την αυτοκίνηση, την αεροπλοϊα και για κάθε είδους βιομηχανική χρήση.

Ημέρες Συμμετοχής: 29/03/2017, 30/03/2017, 31/03/2017, 01/04/2017, 02/04/2017