Τι «γεύση» έχει το διάστημα;

24 Μαρτίου, 2017 ΝΕΑ

Το All- Russia Science Festival επισκέπτεται την Αθήνα και το Athens Science Festival με σκοπό να μας παρασύρει σε ένα πολυδιάστατο ταξίδι στο μακρινό κι άκρως γοητευτικό διάστημα! Οι κόρες των ματιών διαστέλλονται κι η καρδιά χτυπά πιο δυνατά, όταν υψώνουμε τα μάτια στον απέραντο ουρανό. Αναρωτιώμαστε τι να κρύβεται στο απόκοσμο διάστημα και κοιτάμε με θαυμασμό και δέος τους λίγους τυχερούς που κατάφεραν να ταξιδέψουν πέρα από τα όρια της γήινης ατμόσφαιρας.

Ένας από αυτούς, ο Ρώσος αστροναύτης Sergey Riazansky, μοιράζεται με το κοινό τις μαγευτικές εικόνες που απαθανάτισε μέσα σε 166 ημέρες, 26 ώρες και 26 λεπτά μακριά από τη Γη. Άραγε πώς να μοιάζει ο κόσμος μας όταν βρισκόμαστε 400 km πάνω από τη Γη; Η έκθεση φωτογραφίας 400km Above the Earth μας βοηθά να δούμε τον πλανήτη μας με άλλη ματιά.

Όμως η εξερεύνηση του διαστήματος δε σταματά εδώ. Το All- Russia Science Festival μας συστήνεται μέσα από το επίσημο video του και μας «στέλνει» στο διάστημα με την προβολή επιστημονικών ταινιών σε ειδικά διασκευασμένο χώρο Dome Theatre. Την εμπειρία έρχεται να συμπληρώσει το Photography studio, μέσα από οποίο οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γίνουν οι ίδιοι αστροναύτες!

Σ’ αυτό το ταξίδι καμία αίσθησή μας δεν θα μείνει παραπονεμένη. Στο φετινό Athens Science Festival σας προσκαλούμε να δοκιμάσετε ακόμη και το φαγητό των αστροναυτών!

Καθημερινά στην Έκθεση Τέχνης!

Διοργάνωση: All-Russia Sciencе Festival
Με την υποστήριξη: Κρατικό Πανεπιστήμιο της Μόσχας | Υπουργείο Παιδείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας