Η προστασία των δικαιωμάτων διανοητικής ιδιοκτησίας όχημα καινοτομίας και ανάπτυξης

26 Απριλίου, 2018 ΝΕΑ

Ποιες αλλαγές επέφερε η πρόσφατη ψήφιση του νόμου στο δίκαιο βιομηχανικής ιδιοκτησίας; Ποιες είναι οι νέες πρωτοβουλίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη βελτίωση του πλαισίου επιβολής των δικαιωμάτων διανοητικής ιδιοκτησίας;

Αυτά και πολλά ακόμα σχετικά θέματα θα συζητηθούν στο Athens Science Festival 2018 με εκπροσώπους από τον Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (ΟΒΙ). Συγκεκριμένα στο πάνελ θα συμμετέχουν ο Δρ. Ιωάννης Καπλάνης, γενικός διευθυντής ΟΒΙ, η Κατερίνα Μαργέλλου, διευθύντρια νομικής υποστήριξης ΟΒΙ, και η Έρη Μανούσου, υπεύθυνη επικοινωνίας ΟΒΙ.

Η συζήτηση θα εστιάσει στις εφευρέσεις και στον ρόλο τους στην ανάπτυξη της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας. Επίσης, θα παρουσιαστούν στοιχεία και κατευθύνσεις με γνώμονα την οικονομική ανάπτυξη και την παραγωγή στην Ελλάδα, ενώ θα συζητηθούν οι αλλαγές που επήλθαν με την ψήφιση του νόμου 4512/2018.

Τέλος, θα παρουσιαστούν οι βασικές προϋποθέσεις για την προστασία των δικαιωμάτων και η σωστή στρατηγική για εκμετάλλευσή των designs, ενός ιδιαίτερα σημαντικού τομέα για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας, της δημιουργικότητας, της καινοτομίας και της οικονομίας μιας χώρας.

Τίτλος: Παγκόσμια ημέρα διανοητικής ιδιοκτησίας: Καινοτομία και οικομινκή ανάπτυξη || 26 Απριλίου, 20.00
Ομιλητές: Ι. Καπλάνης, Κ. Μαργέλλου, Ε. Μανούσου || Οργανισμός Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας