Κάτι αλλάζει…με 15 μοναδικά περιβαλλοντικά εργαστήρια για παιδιά!

17 Μαρτίου, 2019 ΝΕΑ

15 μοναδικά περιβαλλοντικά εργαστήρια έρχονται στο Athens ReScience Festival για να ξετρελάνουν τους μικρούς μας φίλους! 

Κάτι αλλάζει φέτος…στο Athens Re-Science festival και η αλλαγή αυτή δεν θα μπορούσε παρά να απεικονίζεται στα πολλά και διαφορετικά περιβαλλοντικά εργαστήρια για παιδιά, αλλά και για όλη την οικογένεια! Μάθετε, και ενημερωθείτε με τον πιο διασκεδαστικό τρόπο για το πώς μπορούμε να δημιουργήσουμε μια βιώσιμη καθημερινότητα μειώνοντας ταυτόχρονα το περιβαλλοντικό μας αποτύπωμα!

Ειδικότερα:

Τι προβλήματα μπορεί να δημιουργήσει η παρουσία διχτυών στο βυθό της θάλασσας; Ποιος κινδυνεύει εξαιτίας τους; Τι μπορούμε να κάνουμε; Με την εντυπωσιακή πρωτοβουλία της Healthy Seas για την αειφορία και το εργαστήριο Στο βάθος δίχτυ!, τα παιδιά θα δημιουργήσουν τη δική τους εικονική εκστρατεία ή επιχείρηση ως απάντηση στο πρόβλημα των διχτυών-φαντασμάτων που είναι ιδιαίτερα επιβλαβή για τους βυθούς και τα θαλάσσια οικοσυστήματα.

Healthy Seas / 6 Απριλίου / 13:00-16:00

Το μεταναστευτικό ταξίδι των πουλιών ανέκαθεν μας προκαλούσε  βασικά ερωτήματα: από πού έρχονται; Πού πάνε; Γιατί ταξιδεύουν; Η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία προσκαλεί τα παιδιά Δημοτικού μέσω της δράσης Φτερωτοί ταξιδιώτες, να γνωρίσουν τον θαυμαστό κόσμο των πουλιών, τα μεταναστευτικά τους ταξίδια, τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν. Μάθετε όλα τα μυστικά της μετανάστευσης που έχουν ξεκλειδωθεί, μέσα από μία βιωματική δραστηριότητα!

Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία / 3 Απριλίου /9:00-10:30

To Mυθολόγιο μέσω της δράσης Οι κοκκινολαίμηδες που σιώπησαν, καλεί μικρούς και μεγάλους να ζήσουν μια καλλιτεχνική εμπειρία αφήγησης μέσω της οποίας θα ευαισθητοποιηθούν με στόχο την λήψη περιβαλλοντικά φιλικών αποφάσεων και προσωπικών επιλογών σχετικά με τα εντομοκτόνα και τα φυτοφάρμακα, καλλιεργώντας ταυτόχρονα την εν συναίσθησή και τις δεξιότητες ακρόασης και λόγου!

Μυθολόγιο/ 7 Απριλίου / 15:00-16:45

Το Ελληνικό Κέντρο Θαλάσσιων Ερευνών με τη δράση Πλαστικά στην παραλία, SOS! Μας καλεί με την χρήση στερεοσκοπίου σαν επιστήμονες του μέλλοντος, να εντοπίσουμε την παρουσία πλαστικών και μικρό-πλαστικών σωματιδίων μέσα σε μια χούφτα άμμου από παραλία! Είναι ώρα να εκπέμψουμε SOS για μείωση των πλαστικών στις θάλασσες και να συμβάλουμε στην παγκόσμια προσπάθεια για υγιείς ωκεανούς!

Ελληνικό Κέντρο Θαλάσσιων Ερευνών / 5 Απριλίου / 9:00-10:30

Ελάτε στο εργαστήριο το «ΣΚΥΡΟΣ» ταξιδεύει και γίνεται μέλος μιας ενεργής κοινότητας που στοχεύει στην ενίσχυση της φωνής για την προστασία του περιβάλλοντος για έναν πιο ποιοτικό τρόπο ζωής.

Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Οργανισμός Λιμένος Σκύρου/ 3 Απριλίου/ 11:00-12:30

Πόσες φορές εξαφανίστηκε η ζωή από τον πλανήτη Γη; Τι σήμαινε αυτό για τα είδη που χάθηκαν αλλά και για εκείνα τα οποία συνέχισαν την ζωή; Tι θα είχε συμβεί στον πλανήτη μας, εάν δεν είχαν υπάρξει αυτές οι μαζικές εξαφανίσεις ειδών;  Στη δράση Dino alert! Μαζικές εξαφανίσεις, θα απαντηθούν ολα τα ερωτήματά σας!

Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Τμήμα Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος, Ομάδα Διδακτικής / 5 Απριλίου/ 9:00-10:30

Οι θαλάσσιες χελώνες υπάρχουν στη Γη από την εποχή των δεινοσαύρων! Το βραβευμένο πρόγραμμα «Νιρέττα η Καρέττα» της MEDASSET – Μεσογειακός Σύνδεσμος για τη Σωτηρία των Θαλάσσιων Χελωνών, στοχεύει στην ευαισθητοποίηση των παιδιών για τις θαλάσσιες χελώνες, τους βιοτόπους τους και τις αρνητικές επιπτώσεις που έχει ο άνθρωπος στο περιβάλλον με έμφαση στα θαλάσσια απορρίμματα.

MEDASSET/ 6 Απριλίου / 11:00-12:45

Η δράση Ο Ηρακλής και η Γεωμυθολογία του Μυθολογικού εργαστηρίου για παιδιά θα ταξιδέψει τους μικρούς μαθητές στους τόπους του Μύθου προκειμένου μέσω ιστοριών να  μάθουν για τις περιβαλλοντικές μεταβολές που συνδέονται με τους άθλους του Ηρακλή. Ανακαλύψτε πως  η ζεύξη Γεωλογίας και Μυθολογίας μπορεί να εξηγήσει με τον πιο διασκεδαστικό τρόπο τις περιβαλλοντικές μεταβολές!

Μυθολογικό Εργαστήριο/6 Απριλίου/ 15:00 16:45

Τι συμβαίνει σε μια χωματερή; Η κάθε πόλη έχει σπίτια, ανθρώπους, ζώα αλλά και μια χωματερή. Το φορτηγό απορριμμάτων φέρνει συνέχεια σκουπίδια στη χωματερή και αυτή γεμίζει! Ποιες είναι οι συνέπειες μια γεμάτης χωματερής; Πώς επηρεάζει τη ζωή μας; Τι μπορούμε να κάνουμε ο καθένας μας ατομικά για να βελτιώσουμε την κατάσταση; Ελάτε στο ASF 2019 να το ανακαλύψουμε μαζί!

Educaltour / 7 Απριλίου / 13:00-14:45

To 2o Γυμνάσιο Νέας Σμύρνης με τη δράση Το έδαφος, ο μεγάλος άγνωστος μας προβληματίζει θέτοντας και απαντώντας ερωτήματα που αφορούν όλους μας!  Όλοι γνωρίζουμε το έδαφος. Όλοι; Το γνωρίζουμε στα αλήθεια; Σε αυτό το εργαστήριο θα ανακαλύψετε τι είναι το έδαφος και από τι είναι φτιαγμένο, πώς δημιουργείται και τι μας προσφέρει. Μέσα από μικρά πειράματα, παιχνίδια και δημιουργικές κατασκευές θα ανακαλύψετε όλες τις απαντήσεις!

2ο Γυμνάσιο Νέας Σμύρνης/ 3 Απριλίου / 09:00-10:30

Το Samaras Shoes Art s.1999 με το εργαστήριο Kids Shoe Art Fun θα σας προσφέρει μια ευφάνταστη δημιουργική απασχόληση για παιδιά, μέσα από την ανακύκλωση παπουτσιών και την επαναχρησιμοποίηση καθημερινών υλικών!

Samaras Shoes Art s.1999/ 7 Απριλίου / 11:00-19:00

Ποιός έκλεψε τα λουλούδια από τη Μελισσοχώρα; Τι απέγιναν οι μέλισσες ; Ποιοί είναι οι ένοχοι; Ένα μυστήριο απλώθηκε στην πόλη! Φέτος στο Αthens – Re Science Festival αναζητούμε έμπειρους Μελισσοντετέκτιβ, οι οποίοι χρησιμοποιώντας όλες τους τις αισθήσεις, θα έχουν τη δυνατότητα μάθουν για τη ζωή της μέλισσας αλλά και για τον σημαντικό ρόλο της στον πλανήτη μας!.

The Bee Camp / 7 Απριλίου /11:00-12:45

Εστιάζοντας στην αύξηση της περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης μέσω της ψηφιακής τέχνης, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του οργανισμού PCAI με τίτλο Μπορώ να σε κινήσω; βασίζεται σε βιωματικές δραστηριότητες που επιτρέπουν στα παιδιά να μάθουν παίζοντας.

Οργανισμός PCAI/ 4 Απριλίου / 9:00-10:30

Το Ινστιτούτο Ομάδα για τον Κόσμο και τη δράση Άστα να ζήσουν ξανά!  Μας προσκαλεί να γνωρίσουμε ένα πρόγραμμα επαναχρησιμοποίησης των «banners», με σκοπό την αναδημιουργία προϊόντων! Η δημιουργία προϊόντων δεύτερης χρήσης στηρίζεται στη φιλοσοφία του «Upcycling», δηλαδή τη μετατροπή αντικειμένων ή υλικών, τα οποία θα κατέληγαν ως απορρίμματα σε προϊόντα δεύτερης χρήσης. Σας περιμένουμε στο ASF 2019 για να σας δείξουμε έναν πρωτότυπο τρόπο για τον περιορισμό των απορριμμάτων και την προστασία του περιβάλλοντος!

Ινστιτούτο Ομάδα για τον Κόσμο/ 6 Απριλίου/ 13:00-14:45

Το ROBOTONIO μας γνωρίζει πολλούς και διαφορετικούς τρόπους για να προστατεύσουμε ένα από τα πιο πολύτιμα αγαθά για την ανθρωπότητα… Το νερό! Μέσα από το εργαστήριο Μπορείς να σώσεις το νερό; Οι μαθητές  θα μάθουν πώς να σχεδιάσουν και να κατασκευάσουν δικές τους ιδέες για τη διάσωση του πιο πολύτιμου αγαθού! Εσύ μπορείς να σκεφτείς πως θα το σώσεις;

ROBOTONIO / 7 Aπριλίου / 13:00-14:45

Σας περιμένουμε!