Καινοτομία στην εκπαίδευση των θετικών επιστημών από το Angelopoulos Clinton GIU Fellowship

7 Απριλίου, 2016 ΝΕΑ

Το πρόγραμμα υποτροφιών Angelopoulos Clinton Global Initiative University παρουσιάζει καινοτόμα προγράμματα Ελλήνων φοιτητών σχετικά με την επιστήμη και την τεχνολογία στο Athens Science Festival 2016.

Από το 2013, το Angelopoulos Clinton GIU Fellowship δίνει την ευκαιρία σε Έλληνες φοιτητές να υλοποιήσουν τις ιδέες τους για προγράμματα κοινωνικής δράσης, αλληλεγγύης και επιχειρηματικότητας. Ιδέες σε τομείς εκπαίδευσης, καινοτομίας, προσφοράς, αγροτικής ανάπτυξης, δημόσιας υγείας βρίσκουν υποστήριξη, ενώ στους φοιτητές προσφέρεται συμμετοχή σε πρόγραμμα διεθνούς ευαισθητοποίησης και κατάρτισης στην Αμερική.

Από την δημιουργία ψηφιακών εργαστηρίων φυσικής για μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου μέχρι διαδραστικά εργαστήρια γραφής κώδικα κι από την δημιουργία παγκοσμίως πρωτοποριακού software στον τομέα της αρχιτεκτονικής μέχρι την πρώτη ψηφιακή κοινότητα για εθελοντές αιμοδότες στην χώρα, τα projects του προγράμματος Angelopoulos Clinton GIU σας καλούν να τα γνωρίσετε στο Athens Science Festival 2016.

Στην διαδραστική έκθεση θα βρείτε επιπλέον μαθηματικούς γρίφους και πειράματα φυσικής που μοιάζουν… μαγικά, ενώ θα έχετε και την ευκαιρία να ακούσετε μια αληθινή ιστορία για τη ροή της ενέργειας στα οικοσυστήματα

Παράλληλα, οι υπότροφοι του προγράμματος ετοιμάζουν ομιλίες και εργαστήρια με στόχο να μεταδώσουν την τεχνογνωσία τους στο κοινό. Έτσι, όσοι ενδιαφέρονται για σχέδιο, μηχανική και αρχιτεκτονική έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν το Girls Go Coding το Σάββατο στις 16.00 και το Geomiso την Πέμπτη, ενώ την ίδια μέρα λίγο πιο πριν παρουσιάζεται Μάθε σωστά, ζήσε καλά που αφορά την αναπαραγωγική υγεία. Τέλος, για μαθητές Λυκείου και Γυμνασίου γίνεται το Σάββατο στις 18.00 μια ενημέρωση για το τι επαγγελματικές επιλογές μπορούν να προσφέρουν οι σπουδές σε θετικές και τεχνολογικές σχολές, αλλά και για προγράμματα υποτροφιών και internships σε Ελλάδα και εξωτερικό.

AngelopoulosFellowship