Molecular Mixology: Φυσική, Χημεία ή κοκτέιλ;

21 Μαρτίου, 2015 ΝΕΑ

Το Momix Bar (Molecular Mixology) και η ομάδα έρευνας και καινοτομίας του (MoMix Innovation Team) ετοιμάζουν ένα μοναδικό workshop στα πλαίσια του 2ου Athens Science Festival την Κυριακή 22 Μαρτίου 2015 18:00 – 20:00.

Το MoMix (Molecular Mixology) είναι η εισαγωγή της μοριακής γαστρονομίας στο Bartending. Πρόκειται για το πρώτο Μοριακό μπαρ στην Ελλάδα. Ένα από τα ελάχιστα στον κόσμο με ανάλογο αντικείμενο και το μοναδικό που παρουσιάζει την παραγωγική διαδικασία ενώπιον του καταναλωτή. Κάποιες από τις τεχνικές τεχνικές είναι η σφαιροποίηση, ζελεδοποίηση, ατμοποίηση. Βασικό χαρακτηριστικό αποτελεί η διαδραστική αμεσότητα με το κοινό και τη στενή σχέση με την τεχνολογία. Η σχέση αυτή αποδίδεται επιπλέον μέσω μιας εφαρμογής για κινητές συσκευές που βοηθούν το χρήστη να οδηγηθεί στην επιλογή cocktail που του ταιριάζει. Σκοπός είναι μια εμπειρία γεύσης μέσω της απόλυτης γνώσης της ύλης.

Εισηγητές : Άρης Χατζηαντωνίου, Θοδωρής Κουτσόβουλος και Νικόλας Νικολακόπουλος

Το MoMix θα συμμετέχει επίσης στην τελετή λήξης του Φεστιβάλ, την Κυριακή στις 21:00, σε μια εντυπωσιακή εκδήλωση με θέμα το μέλλον. Video από το μέλλον, μουσική από ταινίες επιστημονικής φαντασίας από την Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων και MoMix γεύσεις.