Τα βράδια του Φεστιβάλ

3 Οκτωβρίου, 2016 ΝΕΑ

Αρχές Απριλίου 2016 στην ανοιξιάτικη Αθήνα. Τι καλύτερο, λοιπόν, από μια βραδινή βόλτα; Κι αν αυτή η βόλτα μπορεί να συνδυάσει ψυχαγωγία με γνώση ακόμα καλύτερα. Κατηφορίσαμε, λοιπόν, προς το Γκάζι και την προσοχή μας τράβηξε η φωτισμένη Τεχνόπολη, όπου για τρίτη συνεχόμενη χρονιά βρισκόταν σε εξέλιξη το Athens Science Festival. Τα δρώμενα ήταν το ένα πιο ενδιαφέρον από το άλλο και η εμπειρία μοναδική και γεμάτη γνώση!

Την Τρίτη, στροβιλιστήκαμε μαζί με τους χορευτές του Χοροθεάτρου ΔΑΓΙΠΟΛΗ στη «Δίνη» – όπως ήταν και ο τίτλος της παράστασης- που εξαφανίζει το παρόν και ρουφά μέσα της το παρελθόν και το μέλλον. Την Τετάρτη, ανακαλύψαμε ότι η επιστήμη μπορεί να είναι διασκεδαστική και χιουμοριστική παρακολουθώντας το Stand Up Science από τη θεατρική ομάδα Science Reactors. Μέσα από την παράσταση της ομάδας Sci´n´Act, συνειδητοποιήσαμε ότι στη φύση δεν επιβιώνει ο πιο δυνατός, αλλά αυτός που μπορεί και προσαρμόζεται, και πήραμε μια γεύση από τη θεωρία της εξέλιξης. Την Πέμπτη, εντυπωσιαστήκαμε από τα φουτουριστικά και ταυτόχρονα άκρως χρηστικά ενδύματα του AthensFashionClub.

Την Παρασκευή και το Σάββατο, «βιώσαμε» την αυθόρμητη διάσπαση της συμμετρίας μέσα από τη χορογραφική performance του CERN, «10-22 sec» και είδαμε τον αθηναϊκό ουρανό μέσα από τα τηλεσκόπια της Εταιρείας Αστρονομίας & Διαστήματος και της Αστρονομικής Ένωσης Σπάρτης και μάθαμε το μύθο πίσω από τους εαρινούς αστερισμούς. Το Σάββατο, παρακολουθήσαμε τον τελικό του Διαγωνισμού FameLab του British Council για την επικοινωνία της επιστήμης, όπου μάθαμε για τα βαρυτικά κύματα, τα τατουάζ και τα καιρικά φαινόμενα από τους ταλαντούχους φιναλίστ και συμμετείχαμε κι εμείς στην ανάδειξη του μεγάλου νικητή.

Την Κυριακή, μετά την τελετή λήξης, γιορτάσαμε την τρίτη χρονιά διοργάνωσης του Athens Science Festival, χορεύοντας με την κεφάτη μουσική των Da Band κι ανανεώσαμε το ραντεβού μας για του χρόνου στην Τεχνόπολη, από τις 29 Μαρτίου εως τις 2 Απριλίου 2017!

Και κάπως έτσι κύλησε το Athens Science Festival 2016. Τα γεμάτα διάθεση για πειραματισμό πρωινά έδιναν τη θέση τους σε συναρπαστικά ψυχαγωγικά δρώμενα.