COSMOTE Family | Μια βόλτα στον μαγικό κόσμο του διαδικτύου

23 Απριλίου, 2018 ΝΕΑ

Μια βόλτα στον μαγικό κι απέραντο κόσμο του διαδικτύου μας επιφυλάσσει το COSMOTE Family με μια ενδιαφέρουσα ομιλία για την ασφαλή πλοήγηση των παιδιών μας. Ενώ ταυτόχρονα, υπόσχεται να αναβαθμίσει τις γνώσεις των γονέων σχετικά με το ίντερνετ και τη σύγχρονη ψηφιακή κουλτούρα στο πρωτοποριακό School of Cool!

ΟΜΙΛΙΑ_

Διαδίκτυο χωρίς σύνορα αλλά με ασφάλεια
Παρασκευή 27 Απριλίου 2018 | 19.00 – 19.50 | INNOVATHENS
Συμμετέχοντες:
Κατερίνα Ψαρουδάκη – Δημοσιογράφος, Υπεύθυνη Eπικοινωνίας Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου
Μαρία Δάρα – Ψυχολόγος, Σύμβουλος στη Γραμμή Βοήθειας του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου

Το διαδίκτυο είναι ένας μαγικός, απέραντος κόσμος μάθησης, επικοινωνίας και ψυχαγωγίας. Οι ψηφιακοί πολίτες του αύριο είναι τα παιδιά και πρέπει να μπορούν να απολαμβάνουν τις απεριόριστες δυνατότητες του Internet με ασφάλεια.

Πώς όμως θα είμαστε σίγουροι ότι το παιδί μας πλοηγείται με ασφάλεια; Πώς θα του δείξουμε το δρόμο να γίνει ένας υπεύθυνος ψηφιακός πολίτης; Πώς θα μάθει να προστατεύει την ιδιωτικότητά του και να θέτει από μόνο του όρια στην ενασχόλησή του με αυτό, αποφεύγοντας την υιοθέτηση εθιστικών συμπεριφορών;  Πώς επηρεάζει τους έφηβους ο νέος κανονισμός για τα προσωπικά δεδομένα GDPR; Τι λένε οι τελευταίες έρευνες για τη χρήση του διαδικτύου από τα παιδιά και το ρόλο των γονιών;

Απαντήσεις σε όλα αυτά και σε πολλά άλλα, ενημέρωση για τις νέες τάσεις, πρακτικές συμβουλές και λύσεις προστασίας, δίνουν οι ειδικοί του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου του ΙΤΕ.

To Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου λειτουργεί υπό την αιγίδα του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας. Είναι επίσημος εκπρόσωπος στην Ελλάδα των Πανευρωπαϊκών Οργανισμών INSAFE / INHOPE που χαράσσουν την ευρωπαϊκή στρατηγική για ένα ασφαλές και ποιοτικό διαδίκτυο.

Παρέχει ενημέρωση, βοήθεια και υποστήριξη στους μικρούς και μεγάλους χρήστες του διαδικτύου με την ανάπτυξη τριών διακριτών δράσεων:
– Μέσω της ιστοσελίδας SaferInternet4Kids.gr,
– Μέσω της συμβουλευτικής γραμμής Βοήθειας Ηelp-line (διαθέσιμη τηλεφωνικά στο 210-6007686 και μέσω του ιστοχώρου)
– Μέσω της Ανοιχτής Γραμμής Καταγγελιών για το παράνομο περιεχόμενο του διαδικτύου SafeLine.

 

ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ_

COSMOTE School of Cool: To πρώτο virtual σχολείο Internet για γονείς
27 Απριλίου | 15.00-21.00
28-29 Απριλίου|  11.00-14.00 & 17.00-20.00

Μπορείς να ανεβάσεις ένα story στο Ιnstagram; Όταν ακούς το “ΟΜG” τι σου έρχεται στο μυαλό; Εάν δεν έχεις ιδέα τι γλώσσα μιλάνε τα παιδιά σου στο Ιnternet, το School of Cool θα σε μάθει όλα όσα πρέπει να ξέρεις για να επικοινωνείς μαζί τους και να τα προστατεύεις online!
Σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο μπορείς  να παρακολουθήσεις ένα διασκεδαστικό μάθημα και να απαντήσεις στο Quiz που ακολουθεί για να μετρήσεις τις γνώσεις σου. Εκεί η ομάδα COSMOTE Family θα σε ενημερώνει για τα εργαλεία και τις λύσεις COSMOTE Family και θα σου χαρίσει ένα ωραίο δώρο για τα παιδιά.
Όλα αυτά έχουν σκοπό να σε φέρουν πιο κοντά στην κουλτούρα των παιδιών, ώστε να επικοινωνείς μαζί τους με πιο έξυπνους και σύγχρονους τρόπους, να κερδίσεις την εμπιστοσύνη τους και να μπορέσεις να τα προστατέψεις για να μπορούν τα παιδιά να αξιοποιούν το Internet με ασφάλεια.