Το Goethe-Institut Athen στο Athens Science Festival 2017!

23 Μαρτίου, 2017 ΝΕΑ

Το Goethe-Institut Athen συμμετέχει ξανά στο Athens Science Festival 2017 και παρουσιάζει τις εξής δράσεις:

α) Goethe-Institut Athen – Διαδραστική | Η έκθεση «Γερμανία – Η χώρα των εφευρέσεων και της έρευνας»

Δείχνει πρωτοποριακές εφευρέσεις από τη Γερμανία. Στο επίκεντρο βρίσκονται τόσο ιστορικές ανακαλύψεις, όσο και μελλοντικές καινοτομίες στους τομείς της πληροφορικής, της ενέργειας, της επικοινωνίας, της κινητικότητας, της ιατρικής, της οπτικής και των υλικών.

β) Goethe-Institut Athen – Διαδραστική | Το πρόγραμμα Erasmus+ “ Schools: Future Labs”

Δράση ΚΑ2, χρηματοδοτείται απο την Ευρωπαική Ένωση και έχει ως αντικείμενο την εφαρμογή μιας νέας προσέγγισης στην διδασκαλία, όπου συνδυάζονται η ξένη γλώσσα και τα θετικά μαθήματα (STEM subjects), εφαρμόζοντας την μέθοδο CLIL (Συνδυασμένη Εκμάθηση Αντικειμένου Γλώσσας) στην πέμπτη και έκτη τάξη Δημοτικού. Πρόκειται για ένα διεθνές πρόγραμμα, όπου σχολεία από την Ελλάδα, τη Ρουμανία, τη Βουλγαρία και την Πολωνία, ανταλλάσσουν υλικό και ιδέες διδασκαλίας συμμετέχοντας σε καταρτίσεις και εφαρμόζοντας την μεθοδολογία στην τάξη (www.sflabs.eu).

γ) Goethe-Institut Athen – Lab for kids | Παίζοντας με την μπάλα: Η έννοια της ταχύτητας

Στο εργαστήριο αυτό τα παιδιά θα ανακαλύψουν με τη μέθοδο CLIL (στα γερμανικά) από ποιους παράγοντες εξαρτάται η ταχύτητα ενός σώματος και πώς μπορούμε να την υπολογίσουμε. Ποια είναι η σχέση μιας μπάλας, μιας μετροταινίας και ενός χρονομέτρου με την ταχύτητα; Ανακαλύψτε αυτά και πολλά ακόμα με την Χριστίνα Λεοντζάκου και την Μαριάννα Ποτσίδη στο φετινό Athens Science Festival.