Το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών στο Athens Re-Science Festival

3 Απριλίου, 2019 ΝΕΑ

Το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών σάς περιμένει στο Φεστιβάλ Επιστήμης και Καινοτομίας, Athens Re- Science Festival, στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων από σήμερα 3 Απριλίου έως και την Κυριακή 7 Απριλίου στο κτίριο του Μηχανουργείου!

Το  Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών ιδρύθηκε στις αρχές της δεκαετίας του 1950, προκειμένου να συμβάλει στην ανάπτυξη ανθρώπινου δυναμικού υψηλού επιπέδου για την οικονομική, κοινωνική και πολιτισμική ανάταξη της χώρας.

Το 2019, πιστό στις αρχές των εμπνευστών του και με έντονη συναίσθηση της ευθύνης για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, το ΙΚΥ  συνεχίζει να επενδύει δυναμικά στους νέους, στοχεύοντας στην ενδυνάμωση του ερευνητικού, επιστημονικού και καλλιτεχνικού δυναμικού της χώρας.

Παράλληλα, από το 1987 έως και σήμερα, το ΙΚΥ συντονίζει και υλοποιεί με επιτυχία Ευρωπαϊκά Προγράμματα για την Εκπαίδευση. Από το Πρόγραμμα Erasmus το 1987 μέχρι το Πρόγραμμα Erasmus+ 2014-2020, για το οποίο είναι η Εθνική Μονάδα Συντονισμού, αξιοποιεί ευρωπαϊκά κονδύλια προς όφελος της εκπαίδευσης και της κατάρτισης των πολιτών της Ελλάδας συμμετέχοντας στο κοινό όραμα για το μέλλον της Ευρώπης.