ROBOTONIO | Γνωρίστε την εκπαίδευση του μέλλοντος

19 Μαρτίου, 2019 ΝΕΑ

Το ROBOTONIO δίνει δυναμικά το παρόν στο φετινό Athens-Re Science Festival και μας προσκαλεί σε δύο μοναδικές δράσεις καινοτομίας στην εκπαίδευση!

Είσαι εκπαιδευτικός; Θέλεις να βοηθήσεις τους μαθητές σου να αποκτήσουν τις δεξιότητες που χρειάζονται στον 21ο αιώνα; Το Workshop «Παιχνίδια Προγραμματισμού» είναι για σένα! Παίρνοντας μέρος στο βιωματικό αυτό workshop θα μάθεις πώς μέσα από απλές, βιωματικές και διασκεδαστικές δραστηριότητες, όπως γρίφους και παιχνίδια, ειδικά σχεδιασμένα για παιδιά προσχολικής ηλικίας, μπορείς να εισάγεις τους μαθητές σου στις αρχές της υπολογιστικής σκέψης, χωρίς να χρησιμοποιήσεις τον υπολογιστή ή οποιοδήποτε άλλο προϊον τεχνολογίας! Μη χάσεις την ευκαιρία να ενημερωθείς για την ανάγκη καλλιέργειας της υπολογιστικής σκέψης σε παιδιά προσχολικής ηλικίας, καθώς αποτελεί σημαντικό εφόδιο ανάπτυξης για τον αιώνα που διανύουμε. Ελάτε και απολαύστε καινοτόμες δραστηριότητες, παιχνίδια προγραμματισμού και εισαχθείτε στις έννοιες της υπολογιστικής σκέψης χωρίς τη χρήση υπολογιστή ή άλλων τεχνολογικών εργαλείων!

Παιχνίδια Προγραμματισμού/ 5 Aπριλίου / Ώρα: 16:00-16:45 / Αίθουσα: INNOVATHENS

Όταν ακούς τον όρο Soft Robots τι είναι αυτό που σου έρχεται στο μυαλό; Πώς μπορεί να κατασκευαστεί ένα Μαλακό Ρομπότ; Ποιες οι προϋποθέσεις προκειμένου ένα ρομπότ να αποκτήσει μεγάλες και ευέλικτες δυνατότητες κίνησης; Γιατί είναι σημαντικό ένα ρομποτ να είναι ευέλικτο? Ο τομέας της  ανάπτυξης ρομπότ κατασκευασμένων από μαλακά υλικά, είναι ιδιαίτερα σημαντικός και αποσκοπεί στη δημιουργία τεχνητών μυών από μαλακά πολυμερή υλικά. Απαντήστε πολλά και συναρπαστικά ερωτήματα σχετικά με τα Soft Robots, στην εντυπωσιακή έκθεση Ρομπότ στο Διάστημα με τη βοήθεια μιας ηλεκτρονικής κονσόλας! Σύγκρινε ενεργοποιητές που κατασκευάστηκαν από μαλακά αλλά και από άκαμπτα υλικά. Δες από κοντά τα Soft Robots που χρησιμοποιούνται για εκπαιδευτικούς σκοπούς και είναι σχεδιασμένα και κατασκευασμένα από μαθητές γυμνασίου!

Ρομπότ στο Διάστημα/ 7 Απριλίου / Διαδραστική Έκθεση