Η Βασιλική Μιχοπούλου γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα. Έχει σπουδάσει Βιολογία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών  και έχει κάνει  μεταπτυχιακές σπουδές  στις Πολιτικές Επιστήμες και Διεθνείς Σχέσεις στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, στο οποίο σήμερα εκπονεί τη διδακτορική της διατριβή στο πεδίο των Διεθνών Σχέσεων. Ταυτόχρονα έχει μετεκπαιδευτεί στη Δημοσιογραφία της Επιστήμης με υποτροφίες σε ευρωπαϊκά Schools of Science Journalism.

Είναι δημοσιογράφος με εικοσαετή και πλέον  επαγγελματική εμπειρία σε εφημερίδες, περιοδικά, on-line έντυπα  και τηλεόραση. Έχει ασχοληθεί με την επικοινωνία της Επιστήμης και έχει συνεργαστεί με αρκετά ελληνικά πανεπιστημιακά τμήματα  στον τομέα της προώθησης της επιστημονικής πληροφορίας στον Τύπο, ενώ έχει αναλάβει τη διοργάνωση αρκετών επιστημονικών συνεδρίων, ημερίδων και άλλων δράσεων. Έχει παρουσιάσει επιστημονικές ανακοινώσεις και εισηγήσεις  σε ελληνικά και διεθνή επιστημονικά και δημοσιογραφικά συνέδρια, έχει  λάβει μέρος με υποτροφία  σε πολλά διεθνή  επιμορφωτικά σεμινάρια και  εργαστήρια (workshops),  έχει εκπροσωπήσει την Ελλάδα ως η μοναδική Ελληνίδα δημοσιογράφος Επιστήμης σε διεθνή study press trips,  έχει αναλάβει το ρόλο του συντονιστή πάνελ  σε στρογγυλά τραπέζια στο πλαίσιο αρκετών επιστημονικών δράσεων, ενώ έχει προσκληθεί από αρκετές επιστημονικές εταιρείες στο εξωτερικό ως σύμβουλος επικοινωνίας στον τομέα της υγείας.

Είναι μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Βιοεπιστημόνων (ΠΕΒ), τακτικό μέλος της  Ένωσης Συντακτών  Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (EΣΗΕΑ), αλλά και η μοναδική Eλληνίδα δημοσιογράφος που είναι επίσημο μέλος  του Δ.Σ. της International Science Writers Association, καθώς και μέλος πολλών διεθνών δημοσιογραφικών ενώσεων.  Μιλάει  Αγγλικά, Γερμανικά και λίγα Τουρκικά.


ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ