Οι Πράσινοι Πράκτορες πάνε φεστιβάλ

3 Μαΐου, 2014 Μη κατηγοριοποιημένο


Οι Πράσινοι Πράκτορες είναι μια ομάδα «μυστικών κατασκόπων» που στόχο έχουν να κατανοήσουν την επιστήμη που συνδέει την καθημερινή μας ζωή (χρήση της ενέργειας από τον άνθρωπο και ανθρακικό αποτύπωμα) με παγκόσμια περιβαλλοντικά προβλήματα όπως η επιδείνωση του φαινομένου του θερμοκηπίου και η κλιματική αλλαγή. Στην συνέχεια καλούνται να μειώσουν την κατανάλωση ενέργειας στο σχολείο τους με τη βοήθεια ενεργειακών μετρητών και να μεταδώσουν το μήνυμα στην κοινότητα τους.

Το πρόγραμμα των Πράσινων Πρακτόρων παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο παγκόσμιο φοιτητικό συνέδριο Clinton Global Initiative University στο Saint Louis τον Απρίλιο του 2013 με την επωνυμία «The Green Agents Mission», όπου εκπροσώπησε την Ελλάδα στους πυλώνες της Εκπαίδευσης και του Περιβάλλοντος με τη στήριξη του Angelopoulos Fellowship 2013. Διενεργείται μέσω της SciCo σε συνεργασία με το Βρετανικό Συμβούλιο, την Intelen και την Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση.

Στο Athens Science Festival οι πράσινοι πράκτορες συμμετέχουν με:
Tελετή βράβευσης των σχολείων και των μαθητών που διακρίθηκαν το Σάββατο 3 Μαΐου 2014 στη μία το μεσημέρι στο αμφιθέατρο του 9.84
Διαδραστική έκθεση Τετάρτη και Παρασκευή 09.00 – 14.00 και Πέμπτη, Σάββατο και Κυριακή 11.00 – 16.00 στην αίθουσα Δ12
Workshop «Κάνοντας το Μάθημα Παιχνίδι» το Σάββατο στις 18.00 στην αίθουσα W1.

Ανακαλύψτε περισσότερα για τους Πράσινους Πράκτορες στο greenagents.gr!