WayGoo: μία διαφορετική εφαρμογή πλοήγησης

18 Μαρτίου, 2015 Blog

ΜΑΡΙΑ ΚΑΡΑΦΥΛΛΗ, ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΚΑΡΑΦΥΛΛΗ, ΕΙΡΗΝΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ*

Η σύγχρονη κοινωνία αναπτύσσεται με γνώμονα την τεχνολογία. Υπάρχει μια αυξημένη ανάγκη για ακριβή πληροφόρηση και καθοδήγηση. Το Εργαστήριο Ολοκληρωμένων Συστημάτων του Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. Δημόκριτος στοχεύει να εισάγει πτυχές υψηλής τεχνολογία στην καθημερινή ζωή προκειμένου να τη διευκολύνει.

Μια πλήρως λειτουργική εφαρμογή δημιουργείται που έχει σχεδιαστεί για να εκτελεί εξωτερική και εσωτερική πλοήγηση, προκειμένου να βελτιώσει την εμπειρία των χρηστών. Κύριες λειτουργίες της εφαρμογής είναι η γενική πληροφόρηση και η καθοδήγηση.

Δρομολόγηση παρέχεται από εξωτερική τοποθεσία στον επιλεγμένο εσωτερικό χώρο MAP, ενώ το επιθυμητό σημείο επιλέγεται με βάση:
– Το κτίριο που πραγματοποιείται BUILDINGS
– Τη δραστηριότητα EVENTS
– Τις στάσεις της μουσειακής διαδρομής PLACES
– Το χώρο των εκθετών BOOTHS

Οι χάρτες χρησιμοποιούν ως υπόβαθρο το Google maps, συνεπώς η εφαρμογή μπορεί να λειτουργήσει οπουδήποτε χωρίς περιορισμούς. Για σκοπούς εντοπισμού θέσης και απεικόνισης, η ψηφιοποίηση των χαρτών βασίζεται σε Γεωγραφικά Συστήματα Πληροφοριών σε συνδυασμό με Πληροφορική.

Με μια επίσκεψη στο χώρο της Τεχνόπολης τις ημέρες διεξαγωγής του Athens Science Festival θα μπορέσετε να πλοηγηθείτε στους χώρους αφου κατεβάσετε την εφαρμογή στο κινητό σας.

Κατεβάστε την εφαρμογή εδώ.

Screenshot_2015-03-17-13-26-11

* Η Μαρία Καραφύλλη, η Χριστίνα Καραφύλλη και η Ειρήνη Παπαδοπουλου είναι ερευνήτριες στο Εργαστήριο Ολοκληρωμένων Συστημάτων του Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. Δημόκριτος