To 2021, το Athens Science Festival επανέρχεται με τους ίδιους στόχους και την ίδια δυναμική, εξ ανάγκης, όμως, με διαφορετική μορφή. Από τις 27 έως τις 29 Μαρτίου 2021 θα αναδείξει διαδικτυακά και σε ζωντανή πανελλήνια μετάδοση–από την Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων–τις πλέον σύγχρονες εξελίξεις σε τομείς της Επιστήμης, Τεχνολογίας και Καινοτομίας καθώς και τη σχέση Τέχνης και Επιστήμης.

Από το 2014, το ASF παραμένει το μεγαλύτερο επιστημονικό φεστιβάλ που μεταφέρει τη νέα γνώση στο ευρύ κοινό μέσα από έναν συνεχή και ανοιχτό διάλογο με την επιστημονική, ακαδημαϊκή, ερευνητική και επιχειρηματική κοινότητα. Ωστόσο, οι πρόσφατοι περιορισμοί της πανδημίας COVID-19 και τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης μάς υποχρέωσαν να εισαγάγουμε το φετινό Φεστιβάλ στην ψηφιακή εποχή. Παρά ταύτα, η έλλειψη της ζωντανής διάδρασης με το κοινό φιλοδοξούμε να αντισταθμιστεί με τη δυνατότητα συμμετοχής αξιόλογων και διεθνώς αναγνωρισμένων επιστημόνων από όλα τα σημεία της γης, δυνατότητα που θα αναδείξει το φεστιβάλ σε ένα ευρέως επισκέψιμο πολυδιάστατο επιστημονικό γεγονός.

Το ASF21 θα περιλαμβάνει μια σειρά ζωντανών συναρπαστικών ομιλιών, συμμετοχικά βιωματικά εργαστήρια, πειραματικές επιδείξεις και άλλες καινοτόμες ψηφιακές δράσεις, δίνοντας στο κοινό την ευκαιρία όχι μόνο να παρακολουθήσει αλλά και να παρεμβαίνει διαδικτυακά.

Η οργανωτική επιτροπή του φεστιβάλ απευθύνει πρόσκληση, προς κάθε ενδιαφερόμενο να συμμετάσχει στο ASF21, για υποβολή προτάσεων με πρωτότυπες ψηφιακές δράσεις, πρωτίστως προσανατολισμένες στις παρακάτω επιστημονικές περιοχές:

Μηχανική Μάθηση  | ΑΙ |  Ψηφιακός Μετασχηματισμός | Υγεία |Ρομποτική | Εκπαίδευση STEM |Περιβάλλον| Αειφόρος Ανάπτυξη | Τέχνη 

Παράλληλα, ένα ευρύ φάσμα θεμάτων επιλεγμένων και από άλλες θετικές και ανθρωπιστικές επιστήμες θα παρουσιάζονται με εύληπτο, ελκυστικό και διαδραστικό τρόπο από τους σημαντικότερους και πλέον καταξιωμένους εκπροσώπους του ακαδημαϊκού, ερευνητικού, εκπαιδευτικού χώρου. Αυτός άλλωστε είναι και ο βασικός στόχος του μεγαλύτερου Φεστιβάλ επιστήμης και καινοτομίας της χώρας: του Athens Science Festival.

ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ

Το φεστιβάλ οργανώνουν ο εκπαιδευτικός οργανισμός «Επιστήμη Επικοινωνία – SciCo», το British Council και η Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων σε συνεργασία με πλειάδα ακαδημαϊκών, ερευνητικών φορέων και εκπαιδευτικών οργανισμών. Στρατηγικός συνεργάτης του Athens Science Festival 2021 θα είναι το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Το φεστιβάλ διεξάγεται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, και της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Καινοτομίας.

ΚΟΙΝΟ ΣΤΟΧΕΥΣΗΣ

Στο φεστιβάλ θα υπάρχουν «ζώνες στόχευσης» που θα απευθύνεται στο παιδικό, εφηβικό, φοιτητικό αλλά και το αμιγώς ενήλικο κοινό.

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Για τη συμμετοχή σας στη διοργάνωση του ASF21 παρακαλούμε να συμπληρώσετε την ηλεκτρονική φόρμα συμμετοχής.

Καταληκτική ημερομηνία συμπλήρωσης φόρμας συμμετοχής: 28 Φεβρουαρίου 2021Για οποιαδήποτε διευκρίνιση παρακαλούμε επικοινωνήσετε μαζί μας στο [email protected] .

BINTEO ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ASF

Μία μικρή γεύση από προηγούμενες διοργανώσεις:

ASF2019 | ASF2018ASF2017 | ASF2016 |ASF2015ASF2014 |

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Πότε: Σάββατο 27 έως Δευτέρα 29 Μαρτίου 2021

Συμμετοχή: Εισιτήρια από 5€ & Δωρεάν παράλληλες δράσεις

Εισιτήρια:

Πρωινή (10.00-14.00): 10€

Απογευματινή (16.00-20.00): 10€

Βραδινή (20.30-22.30): 5€

Ημερήσιο εισιτήριο: 15€

Τριήμερο εισιτήριο: 25€

Προπώληση: Viva.gr

COVID-19: Το Φεστιβάλ ακολουθεί όλα τα ειδικά πρωτόκολλα υγειονομικού περιεχομένου βάσει των οποίων λειτουργούν οι εκδηλώσεις στο πλαίσιο της λήψης μέτρων έναντι του κορωνοϊού COVID-19. 

ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ

Πειραιώς και Βουτάδων, Αθήνα 11854

Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων: Πειραιώς 100, Γκάζι, (+30) 210 3475518, (+30) 210 3453548
Πρόσβαση: Μετρό: Σταθμός «Κεραμεικός», Τρόλεï: No. 21 (από Ομόνοια), Στάση «Φωταέριο», Λεωφορεία: 049, 815, 838, 914, Β18, Γ18, Στάση «Φωταέριο»