Με ιδιαίτερη χαρά σας ενημερώνουμε πως έπειτα από τρία ολόκληρα χρόνια, το Athens Science Festival (ASF) επιστρέφει στη δια ζώσης διεξαγωγή του και μας μεταφέρει στο Μέλλον – στους Κόσμους του Αύριο!

Από 21 έως 23 Οκτωβρίου 2022, η Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων θα φιλοξενήσει το κορυφαίο επιστημονικό δρώμενο της πρωτεύουσας, που από το 2014 φέρνει κάθε χρόνο στο προσκήνιο τις πλέον σύγχρονες εξελίξεις στους τομείς της Επιστήμης, της Τεχνολογίας, της Καινοτομίας και της Τέχνης. 

Η οργανωτική επιτροπή του ASF 2022 δουλεύοντας με έμπνευση το Foresight, τη στρατηγική διερεύνηση διαφόρων πιθανών εκδοχών του μέλλοντος, καθώς και των ευκαιριών και προκλήσεων που αυτές θα μπορούσαν να δημιουργήσουν, αποφάσισε να «περπατήσει» στους «Κόσμους του Αύριο». Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ, με ποικίλες δράσεις βασισμένες στην Επιστήμη, θα μας συνδέσει με το «Αύριο» και θα αναδείξει πώς η επιστημονική μελέτη του παρελθόντος και του παρόντος μπορεί να χαράξει, αλλά και να θωρακίσει το Μέλλον.

Σας προσκαλούμε να συμμετέχετε σε αυτήν τη γιορτή και να σχεδιάσετε για τους επισκέπτες του ASF 2022 βιωματικά δρώμενα, δίνοντας προτεραιότητα σε θέματα που να αναδεικνύουν τις παρακάτω επιστημονικές περιοχές:

Κλιματική Αλλαγή | Ψηφιακός Μετασχηματισμός | Ραγδαία Τεχνολογική Ανάπτυξη | Τεχνητή Νοημοσύνη | Αστικοποίηση | Δημογραφικές Αλλαγές | Διαχείριση Πόρων | Υγεία | Ρομποτική | Εκπαίδευση STEM | Αειφόρος Ανάπτυξη | Τέχνη 

Παράλληλα, ένα ευρύ φάσμα θεμάτων από τον χώρο των θετικών και ανθρωπιστικών επιστημών θα παρουσιάζονται με εύληπτο, ελκυστικό και διαδραστικό τρόπο από τους σημαντικότερους και πλέον καταξιωμένους εκπροσώπους του ακαδημαϊκού, ερευνητικού και εκπαιδευτικού χώρου. Αυτός άλλωστε είναι και ο βασικός στόχος του μεγαλύτερου Φεστιβάλ Επιστήμης και Καινοτομίας της χώρας, του Athens Science Festival.

ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ

Το φεστιβάλ οργανώνουν ο εκπαιδευτικός οργανισμός «Επιστήμη Επικοινωνία – SciCo», το British Council και η Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων σε συνεργασία με πλειάδα ακαδημαϊκών, ερευνητικών φορέων και εκπαιδευτικών οργανισμών.

ΚΟΙΝΟ ΣΤΟΧΕΥΣΗΣ

Στο φεστιβάλ θα υπάρχουν «ζώνες στόχευσης» που θα απευθύνονται σε παιδιά, εφήβους/ες, και ενήλικες.

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ / ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ

Για τη συμμετοχή σας στη διοργάνωση του ASF 2022 παρακαλούμε να υποβάλετε την πρότασή σας, συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα συμμετοχής πατώντας εδώ.

Παράταση: Νέα καταληκτική ημερομηνία υποβολής προτάσεων η Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2022 (23:59 – ώρα Ελλάδας)!

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση παρακαλούμε επικοινωνήστε με τον κ. Παναγιώτη Καφούσια (Executive Manager, ASF 2022) στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected]

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Πότε: Παρασκευή 21 έως Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2022

Προγραμματισμένες σχολικές επισκέψεις: Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2022. Ώρες επισκέψεων: 9.00- 11.00 & 11.00- 14.00

Τιμές Εισιτηρίου: Γενικής Εισόδου: 5€ | Τιμή Εισιτηρίου Μαθητικών Group για Σχολεία / ΑμεΑ/ Ανέργων/ Φοιτητών: 3€ |

Στοιχεία Επικοινωνίας: 210 6775892 mail: [email protected]

COVID-19: Το Φεστιβάλ ακολουθεί όλα τα ειδικά πρωτόκολλα υγειονομικού περιεχομένου βάσει των οποίων λειτουργούν οι εκδηλώσεις στο πλαίσιο της λήψης μέτρων έναντι του κορωνοϊού COVID-19. 

ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ

Πειραιώς και Βουτάδων, Αθήνα 11854

Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων: Πειραιώς 100, Γκάζι, (+30) 210 3475518, (+30) 210 3453548
Πρόσβαση: Μετρό: Σταθμός «Κεραμεικός», Τρόλεï: No. 21 (από Ομόνοια), Στάση «Φωταέριο», Λεωφορεία: 049, 815, 838, 914, Β18, Γ18, Στάση «Φωταέριο»