Καλλυντικά ή φυσική ομορφιά

3 Μαΐου, 2014 ΝΕΑ

Τέσσερις γυναίκες, επαγγελματίες από το χώρο της ομορφιάς, μιλούν για τα καλλυντικά στη ζωή μας, το Σάββατο 3 Μαΐου στις 17:30, στο Athens Science Festival.

Η Μαριέττα Παπαδάτου-Παστού, Ψυχολόγος και Λέκτορας στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης με γνωστικό αντικείμενο την Νευροψυχολογία και τις Γλωσσικές Λειτουργίες, θα αναλύσει το φαινόμενο του «placebo» που παρατηρείται στους χρήστες των καλλυντικών.

Η Ελίνα Θεοδωρακόπουλου, Ειδικεύομενη Δερματολόγος και διδάκτωρ του Πανεπιστημίου του Manchester, θα μιλήσει για την εφαρμογή των καλλυντικών στο δέρμα μας, τη φυσιολογία του δέρματος, την αντιγήρανση και τη χρήση τους κατά τη διάρκεια της εξέλιξης του ανθρώπου.

Η Ελισσάβετ Δαραβέλη, χημικός, η οποία δραστηριοποιείται πάνω από 20 χρόνια στο χώρο της κοσμετολογίας και της βιομηχανίας καλλυντικών, θα εξηγήσει ποιες είναι εκείνες οι δραστικές ουσίες που φέρνουν τα επιθυμητά αποτελέσματα και ποια η κατεύθυνση της έρευνας στον τομέα των καλλυντικών.

Η Μάνια Μπούσμπουρα, Διευθύντρια Ομορφιάς στο περιοδικό L’Officiel και πρώην μοντέλο, μιλάει για το πως βιώνει μια γυναίκα την επαφή με τα καλλυντικά και τι ουσιαστικό επιτυγχάνει σε σχέση με την τόνωση της αυτοπεποίθησης και αυτοεκτίμησής της.

Συντονιστής:
Θοδωρής Αναγνωστόπουλος, Athens Science Festival Founder and General Director

Sponsored by L’Oreal Paris

IMG_4770