Το Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. Δημόκριτος στη Διαδραστική Έκθεση του Athens Science Festival

14 Μαρτίου, 2015 ΝΕΑ

Ερευνητικές Εμπειρίες στη Πληροφορική και Τηλεπικοινωνίες
Demokritos NEWS release_ΙΠΤ_ok

Τέχνη, Καινοτομία, Επιστήμη και Τεχνολογία

ISL web banner
3-Διάστατοι ψηφιακοί οδηγοί αρχαιολογικών χώρων, Ψηφιακά παιχνίδια, διαδραστικοί οδηγοί πλοήγησης εσωτερικού και εξωτερικού χώρου Optitrans, οδηγός WayGooAFS για το Athens Science Festival από το PlayStore, εκπαιδευτικές εφαρμογές, εφαρμογές θαλάσσιας επιτήρησης και ασφάλειας, εφαρμογές διεπικοινωνίας ετερογενών τηλεπικοινωνιακών δικτύων και συστήματα προστασίας της ιδιωτικότητας,  είναι κάποια από τα συναρπαστικά εκθέματα μέσα από τα οποία το κοινό θα έρθει σε επαφή με το πολυδιάστατο έργο των ερευνητών.

Σχεδιασμός: Εργαστήριο Ολοκληρωμένων Συστημάτων του Ινστιτούτου Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών, Εθνικό Κέντρο Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος»

 

Η Τεχνητή Νοημοσύνη στην Καθημερινότητά μας

Roboskel composite_NEWS
Τι κοινό έχουν ένα αυτόνομο ρομπότ, μια εφαρμογή που προτείνει ειδήσεις που σου αρέσουν και ένα παιχνίδι; Στη συγκεκριμένη δράση δίνεται η ευκαιρία τηλεχειρισμού ρομπότ και σύγκριση με την αυτόνομη πλοήγησή του βασισμένη σε αλγορίθμους τεχνητής νοημοσύνης. Το NewSum επισκέπτεται αυτόματα πάνω από 100 πηγές ειδήσεων και δίνει μια περίληψη για καθετί που συμβαίνει. Και όχι μόνο αυτό: με τη δύναμη του PServer, σας μιλά για αυτό ακριβώς που σας ενδιαφέρει! Με το LEAP θα παίξετε τρίλιζα με κλειστά μάτια, σε ένα κόσμο όπου ο ήχος παίζει…τρισδιάστατο ρόλο. Με το C2Learn γνώσεις και φαντασία δίνουν πρωτότυπες λύσεις σε προβλήματα.

Σχεδιασμός: Εργαστήριο Τεχνολογίας Γνώσεων και Λογισμικού (ΕΤΓΛ), Ινστιτούτου Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών (ΙΠΤ), Εθνικό Κέντρο Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος»

 

Ερευνητικές Εμπειρίες στη Χημεία και τη Βιολογία
Demokritos NEWS release_ΙΒ_ok
Μοναδικά πειράματα χημείας και βιολογίας για όλη την οικογένεια: Κρέμασε το…DNA σου! Ανακατεύουμε υλικά και αναρωτιόμαστε: Χημεία ή μαγειρική; Φτιάχνουμε τη δική μας τρελόμπαλα! Quiz: πόσο καλά γνωρίζεις…το μυαλό σου;

Σχεδιασμός: Ινστιτούτου Βιοεπιστήμων και Εφαρμογών, Εθνικό Κέντρο Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος»