Άγγελος Αμδίτης & Ιωάννης Τόμκος | 5G: Ένα ακόμα G ή μια μεγάλη ανατροπή;

23 Μαρτίου, 2021 ΝΕΑ

Πώς θα επηρεάσει τη ζωή μας η τεχνολογία του δικτύου 5G; Ποιες είναι οι διαφορές του σε σχέση με τις προηγούμενες γενιές δικτύων και ποιες καινοτόμες εφαρμογές φέρνει;

Οι διακεκριμένοι επιστήμονες Άγγελος Αμδίτης, διευθυντής έρευνας στο ΕΠΙΣΕΥ του ΕΜΠ, και ο Ιωάννης Τόμκος, καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών, φιλοξενούνται στο φετινό Athens Science Festival και απαντούν στα παραπάνω ερωτήματα με σκοπό να μας διαφωτίσουν αναφορικά με το δίκτυο 5G, την μεγαλύτερη τεχνολογική εξέλιξη των τελευταίων ετών.

Πέρα από μια καινούργια τεχνολογία που επαναστατικοποιεί την ταχύτητα μεταφοράς και το ταξίδι των δεδομένων, το 5G μπορεί να προσφέρει την βάση για να βιώσουμε όχι μόνο μια έκρηξη εφαρμογών και υπηρεσιών την επόμενη δεκαετία αλλά και ριζικές αλλαγές σε όλους τους τομείς της ανθρώπινης δραστηριότητας. 

Ελάτε να μάθουμε περισσότερα για τις καινοτομίες που έρχονται, τις προκλήσεις αλλά και τις προοπτικές του 5G για την οικονομία και την κοινωνία στην Ελλάδα. Στην ανοιχτή συζήτηση που θα συντονίζει ο δημοσιογράφος Δημήτρης Δελεβέγκος, θα καλυφθούν επίσης, οι σχετικές ερευνητικές δραστηριότητες της Ομάδας 5G στο Πανεπιστήμιο Πατρών.

Η συζήτηση πραγματοποιείται με την υποστήριξη της COSMOTE, που έφερε πρώτη στην Ελλάδα το δίκτυο 5ης γενιάς.

Ο Δρ. Άγγελος Αμδίτης είναι διευθυντής έρευνας στο Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Συστημάτων Επικοινωνιών και Υπολογιστών (ΕΠΙΣΕΥ) του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ), πρόεδρος της ERTICO-ITS Europe, και αναπληρωτής πρόεδρος του ΟΑΣΑ.

Ο Δρ. Ι. Τόμκος είναι καθηγητής στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών.

Ο Δημήτρης Δελεβέγκος είναι δημοσιογράφος στην εφημερίδα Καθημερινή.

Τίτλος ομιλίας: 5G: Ένα ακόμα G ή μια μεγάλη ανατροπή; || Ημερομηνία & ώρα: Κυριακή 28 Μαρτίου 18.00-18.50