Christian Clot | Αναζητώντας τα όρια της ανθρώπινης προσαρμοστικότητας

7 Μαρτίου, 2019 ΝΕΑ

Ο Christian Clot δεν είναι η κλασική περίπτωση εξερευνητή, ο οποίος από μικρή ηλικία ξενυχτούσε πάνω από ένα χάρτη ονειρευόμενος το τέλειο ταξίδι. Άρχισε τις εξερευνήσεις του σε ηλικία 16 χρονών και από τότε συνεχίζει να επισκέπτεται τις πιο απόμαρκες γωνιές του πλανήτη και να αντιμετωπίζει τις πιο «αφιλόξενες» συνθήκες. Έχει πραγματοποιήσει αποστολές σε όλους τους τύπους περιβάλλοντος σε διαφορετικές περιοχές της Γης: από το Νείλο, στη Χιλή – ήταν ο πρώτος που έφτασε μέχρι τo κέντρο της οροσειράς Cordillera Darwin- και από την Παταγωνία και τη Γη του Πυρός στη Ν. Αφρική.

Από το 2006 ερευνά την ανθρώπινη προσαρμοστικότητα, μελετώντας τις γνωσιακές, ψυχολογικές και φυσιολογικές αλλαγές που προκαλούνται από την έκθεση του ανθρώπου σε πολύπλοκες περιβαλλοντικές συνθήκες. Διηγείται τις εμπειρίες του στο κοινό μέσω βιβλίων, ντοκιμαντέρ και ομιλιών, όπως αυτή που θα πραγματοποιήσει φέτος στο Athens Re-Science Festival.

Οι μεταβολές του κλίματος, οι τεχνολογικές εξελίξεις και οι κοινωνικές αλλαγές αποτελούν πρόκληση για τον σύγχρονο άνθρωπο που καλείται να δεχτεί τη νέα πραγματικότητα και να ζήσει μέσα σ’αυτή. Πώς, λοιπόν, προσαρμόζεται ο ανθρώπινος εγκέφαλος στις συνεχώς μεταβαλλόμενες συνθήκες του κόσμου μας;

Τίτλος ομιλίας: Πώς μπορούμε να προσαρμοστούμε στον μελλοντικό κόσμο; // Ημερομηνία & ώρα: Πέμπτη 4 Απριλίου, 18.30.
Η ομιλία του
Christian Clot θα πραγματοποιηθεί με την υποστήριξη του Γαλλικού Ινστιτούτου της Ελλάδος.