Clayton C. Anderson | 167 ημέρες πάνω από τον Γαλάζιο Πλανήτη

21 Μαρτίου, 2019 ΝΕΑ

Πώς φαίνεται η Γη μας από το μακρινό διάστημα; Είναι άραγε τόσο όμορφη όσο τη βλέπουμε εμείς από κοντά; Αυτές είναι μερικές από τις σκέψεις που κάνουμε όταν υψώνουμε τα μάτια στον απέραντο ουρανό. Είναι η στιγμή που αναρωτιώμαστε τι να κρύβεται πέρα από τα όρια της γήινης ατμόσφαιρας. Οι κόρες των ματιών διαστέλλονται κι η καρδιά χτυπά πιο δυνατά, καθώς κοιτάμε με θαυμασμό και δέος τους λίγους τυχερούς που κατάφεραν να αντικρίσουν τον πλανήτη μας, αλλά και τη ζωή, από μια άλλη προοπτική.

Ο Βετεράνος του διαστήματος και αστρονταύτης της NASA Clayton C. Anderson είχε την ευτυχία να περάσει 167 ημέρες αιωρούμενος πάνω από τον γαλάζιο πλανήτη, να κατανοήσει την ευθραυστότητά του και να θαυμάσει την ομορφιά της Γης! Στην ομιλία του στο Athens Re-Science Festival 2019 μας επιφυλάσσει ένα συναρπαστικό ταξίδι πέρα από τα όρια του πλανήτη μας, με φωτογραφίες από την αποστολή του στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS), διηγήσεις για τη ζωή πάνω σε ένα από τα πιο περίπλοκα τεχνολογικά επιτεύγματα των Ηνωμένων Πολιτειών, αλλά κι ένα ξεχωριστό υποθετικό τηλεπαιχνίδι γνώσεων σχετικά με την παγκόσμια γεωγραφία.

Ο αστροναύτης Clayton C. Anderson (Astro Clay) εργάστηκε στην Εθνική Υπηρεσία Αεροναυτικής και Διαστήματος (NASA) για τριάντα χρόνια, δεκαπέντε χρόνια ως μηχανικός και δεκαπέντε ως αστροναύτης. Από το 2013 που συνταξιοδοτήθηκε από τη NASA, έχει δώσει πολυάριθμες ομιλίες στις Ηνωμένες Πολιτείες αλλά και διεθνώς, εστιάζοντας σε θέματα ηγεσίας, εκπαίδευσης, STEAM (επιστήμη, τεχνολογία, μηχανική, τέχνες και μαθηματικά) και ομαδικότητας. Είναι ο συγγραφέας τριών βιβλίων: The Ordinary Spaceman: From Boyhood Dreams to Astronaut (που δημοσιεύθηκε το 2015), A is for Astronaut: Blasting Through the Alphabet (που δημοσιεύθηκε τον Μάρτιο του 2018) και It’s a Question of Space: An Ordinary Astronaut’s Answers to Sometimes Extraordinary Questions (που δημοσιεύθηκε τον Ιούλιο του 2018).

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στις ιστοσελίδες www.AstroClay.comwww.AstronautClayAnderson.com, ή στο twitter @Astro_Clay.

Τίτλος ομιλίας: Για την ομορφιά της Γης // Ημερομηνία & Ώρα: Κυριακή 7 Απριλίου 2019, 20.00.
Η ομιλία του Clayton C. Anderson στο Athens Re-Science Festival πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Πρεσβείας των Η.Π.Α. στην Αθήνα.