Code Hub | Όταν οι ιδέες μας ζωντανεύουν μέσα από τον προγραμματισμό

18 Μαρτίου, 2019 ΝΕΑ

Η Code.Hub, το πρώτο Ηub Πληροφορικής στην Ελλάδα, συμμετέχει φέτος στο Athens Re-Science Festival και φιλοδοξεί να σταθεί αρωγός και καθοδηγητής του μαθητή στον κόσμο της Πληροφορικής και των Νέων Τεχνολογιών και να τον ενημερώνει συνεχώς για τις εξελίξεις, τις τρέχουσες συνθήκες αλλά και τις μελλοντικές τάσεις που θα επικρατήσουν.

Ο στόχος είναι κάθε μαθητής να μπορεί να ξεκινήσει όσο πιο νωρίς γίνεται το εκπαιδευτικό ταξίδι του στην πληροφορική, αφού πρέπει και μπορεί να αποκτήσει τις κατάλληλες γνώσεις στις γλώσσες προγραμματισμού. Η χρήση κώδικα, ο αλγοριθμικός τρόπος σκέψης καθώς και οι αρχές της μηχανικής λογισμικού ακούγονται συνήθως έννοιες απόμακρες έως και δυσπρόσιτες, που όμως μπορούν να κατακτηθούν μέσα από ένα παιχνίδι κώδικα που αναπτύσσει τις ψηφιακές δεξιότητες της γενιάς των μελλοντικών προγραμματιστών.

Για το Athens Re-Science Festival, η Code.Hub έχει ετοιμάσει ένα εργαστήριο για παιδιά και εφήβους εστιασμένο σε HTML, CSS και JavaScript, που αποτελούν βασικές γνώσεις για τους επίδοξους προγραμματιστές. Κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου, οι συμμετέχοντες θα μάθουν πως η δημιουργία μιας ιστοσελίδας, η μορφοποίηση ενός κειμένου και η προσθήκη  animations/ κίνησης και video μπορεί να γίνει διασκεδαστική!

Είστε έτοιμοι να ζωντανέψετε τις ιδέες σας, να δημιουργήσετε με το μυαλό σας και και να αντιμετωπίσετε τις προκλήσεις του χώρου της πληροφορικής; Ξεπεράστε τον εαυτό σας και βρείτε τη λύση στη φαινομενική προγραμματιστική περιπλοκότητα! Σας περιμένουμε!

Code.meUP – Μαθητές προγραμματίζουν (10-18 ετών) / 6 Απριλίου 2019