Δέσποινα Χαλβατζή – Γεώργιος Μέγας – Διονύσης Μαυραγάνης | Η κοινωνική καινοτομία στη διαχείριση κρίσεων

28 Μαρτίου, 2021 ΝΕΑ

Αν η καινοτομία είναι μια φορά χρήσιμη, η κοινωνική καινοτομία -που «γεφυρώνει» τα επιτεύγματα της επιστημονικής καινοτομίας με τις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας- θα έπρεπε να είναι δύο…

Τη μεγάλη σημασία της στον κρίσιμο τομέα της διαχείρισης κρίσεων θα μας παρουσιάσουν η Δέσποινα Χαλβατζή, υπεύθυνη Έργων και Προγραμμάτων στην SciFY, ο Γεώργιος Μέγας, σύμβουλος Καινοτομίας και Μεταφοράς Τεχνολογίας, και ο Διονύσης Μαυραγάνης, σύμβουλος πληροφορικής και κοινωνικός επιχειρηματίας

Κατά τη διάρκεια της ξεχωριστής τους συζήτησης στη σκηνή του Athens Science Festival, οι εκλεκτοί συνομιλητές του πάνελ θα αναδείξουν τόσο τις προτάσεις όσο και τις λύσεις που προέκυψαν από το Fireathon, μιας πρωτοποριακής πρωτοβουλίας κοινωνικής καινοτομίας που έχει στόχο να προλάβει και να περιορίσει το τεράστιο πρόβλημα των πυρκαγιών μέσα από τη συνεργασία των πολιτών.

Η πρωτοβουλία αυτή ξεκίνησε με αφορμή την καταστροφική πυρκαγία στο Μάτι τον Ιούλιο του 2018 που κόστισε τη ζωή σε 102 συμπολίτες μας. Σύμφωνα με τους ομιλητές, οι προτάσεις του Fireathon μπορούν πλέον να εφαρμοστούν στην πράξη και να αποτρέψουν μια ανάλογη καταστροφή.

Τη συζήτηση, η οποία πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Bayer Hellas, θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Γιάννης Ριζόπουλος.

H Δέσποινα Χαλβατζή είναι Υπεύθυνη Έργων και Προγραμμάτων στην SciFY. Είναι απόφοιτος Διοίκησης Επιχειρήσεων και έχει ξεκινήσει με επιτυχία μια σειρά εκπαιδευτικών σεμιναρίων σε μηνιαία βάση, SciFYAcademy.Έχει εμπειρία σε διαχείριση έργων ως ProjectManager (Erasmus+, EEAGrants) ενώ συμβάλλει και σε δράσεις fundraising και marketing. Τέλος είναι υπεύθυνη για θέματα κοινωνικού αντικτύπου, λογοδοσίας και διαφάνειας.

Ο Γεώργιος Μέγας είναι σύμβουλος καινοτομίας και το Ελληνικό Εθνικό Σημείο Επαφής για το ICT & το EIC στον H2020 στο Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου. Είναι συντονιστής του EIT Health HUB για την Ελλάδα και μέλος του EnterpriseEuropeNetwork. Ο κ. Μέγας υποστηρίζει την κοινωνική καινοτομία και είναι ο συντονιστής της ομάδας WTFire του Fireathon.

Ο Διονύσης Μαυραγάνης είναι senior developer, data analyst και σύμβουλος πληροφορικής. Είναι μέλος της ομάδας MCMS που υλοποιεί το Δημοτικό Σύστημα Διαχείρισης Κρίσεων. Δραστηριοποιείται ενεργά με την κοινωνική οικονομία και καινοτομεί μέσα από την Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση Συκυωνίων, από το 2013.  Είναι ερασιτέχνης χειριστής αεροσκάφους, μουσικός και συγγραφέας και λατρεύει να καινοτομεί και να εξελίσσεται.

Τίτλος ομιλίας: Η κοινωνική καινοτομία στη διαχείριση κρίσεων || Ημερομηνία & ώρα: Δευτέρα 29 Μαρτίου, 10.00-10.50