Δήλωσε συμμετοχή στο Athens Science Festival 2023

2 Απριλίου, 2023 ΝΕΑ

Υποβάλετε αίτηση συμμετοχής στο Athens Science Festival 2023 | «Διαμόρφωσε το Μέλλον σου»!

ΠΑΡΑΤΑΣΗ: Νέα καταληκτική ημερομηνία υποβολής προτάσεων η Κυριακή 16 Ιουλίου 2023 στις 23:59 (ώρα Ελλάδος).

Σημείωση: Εάν επιθυμείτε να παρουσιάσετε παραπάνω από μία δράση στο ASF, παρακαλούμε πολύ συμπληρώστε επιπλέον Φόρμα Συμμετοχής (μία φόρμα ανά δράση).

 

ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ

Συμπληρώστε τη μέγιστη δυνατή διαθεσιμότητα σας για παρουσίαση της δράσης σας.

(Πρωινή ζώνη: 10:00-14:00 | Απογευματινή ζώνη: 17:00-21:00 | Βραδινή ζώνη: 21:00-22:00)

Σημείωση: Το τελικό πρόγραμμα και η ημέρα/ες παρουσίασης της κάθε δράσης διαμορφώνονται από τους διοργανωτές του Φεστιβάλ σύμφωνα με το ωράριο, τη διαθεσιμότητα του κάθε χώρου και την πληρότητα σε συμμετοχές. Για οποιαδήποτε διευκρίνιση παρακαλούμε επικοινωνήστε με τον κ. Παναγιώτη Καφούσια (Executive Director, ASF) στην ηλ. διεύθυνση [email protected]

ΠΑΡΑΤΑΣΗ: Νέα καταληκτική ημερομηνία υποβολής προτάσεων η Κυριακή 16 Ιουλίου 2023 στις 23:59 (ώρα Ελλάδος).

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΔΡΑΣΕΩΝ:

Διαδραστικό Έκθεμα: ενδιαφέροντα εκθέματα που προσελκύουν την προσοχή και εξάπτουν το ενδιαφέρον των επισκεπτών/τριών. (Η διαδραστικότητα των εκθεμάτων είναι ζητούμενο και θέμα υψηλής σημασίας για τη συμμετοχή της δράσης στο φεστιβάλ). Τα διαδραστικά εκθέματα είναι ως επί το πλείστον μέρη της Διαδραστικής έκθεσης.

Πείραμα Επίδειξης: πειράματα στα οποία επιδεικνύονται με ελκυστικό τρόπο διάφορες επιστημονικές έννοιες. (Τα πειράματα επίδειξης πραγματοποιούνται σε συγκεκριμένους εσωτερικούς ή εξωτερικούς χώρους, αναλόγως του βαθμού δυσκολίας και των περιορισμών τους).

Εργαστήριο για παιδιά: εργαστήριo με τη μορφή παιδαγωγικού προγράμματος (30 παιδιά το μέγιστο) που πραγματοποιείται σε ειδική αίθουσα (διάρκεια: 45–90 λεπτά).

Διαδραστικό σεμινάριο / Workshop για ενήλικες: το σεμινάριο μπορεί να είναι σε οποιαδήποτεθεματική που αναδεικνύει τις επιστήμες, την τεχνολογία ή/και την καινοτομία, ή μπορεί να σχετίζεται με τον ρόλο και τις δεξιότητες ενός επιστήμονα. (Θεματικές που θα αναδειχθούν στο ASF 2023: Εκπαίδευση STEM | Επαγγελματικός Προσανατολισμός STEM | Καλλιέργεια Δεξιοτήτων & Βελτίωση Προσωπικού Προφίλ | Συμβουλευτική Σταδιοδρομίας). Απαραίτητη προϋπόθεση: η συμμετοχή του κοινού (διάρκεια 1 ή 2 ή 3 ώρες).

Έκθεση Τέχνης: εκθέσεις φωτογραφίας, ζωγραφικής, installation art, video art, κ.α.  οι οποίες αναδεικνύουν επιστημονικά και τεχνολογικά θέματα, όπως και τη σχέση των επιστημών με τις τέχνες.

Επιστημονικό Θέατρο: πρωτότυπη θεατρική παράσταση στην οποία παρουσιάζονται επιστημονικές έννοιες επί σκηνής.

Βραδινή εμφάνιση / Performance: Καλλιτεχνική εμφάνιση (μουσική, χορός, συναυλία κτλ.).

Ντοκιμαντέρ: προβολές ταινιών μικρού και μεγάλου μήκους που σχετίζονται με τις επιστήμες, την τεχνολογία, την καινοτομία, τη φύση, τις ανακαλύψεις κ.α.

Διαγωνισμός

 

Σημαντικές διευκρινίσεις:

Τα Εργαστήρια για παιδιά, τα Workshop για ενηλίκους, οι Παραστάσεις και οι Performances, λαμβάνουν χώρα σε συγκεκριμένα χρονικά περιθώρια (time slots) τα οποία ορίζονται από τη διοργάνωση. Η δυνατότητα επανάληψης των παραπάνω δράσεων εξαρτάται από τη χρονική διαθεσιμότητα και χωρητικότητα των αιθουσών. Είναι σημαντική προϋπόθεση οι δράσεις να απαιτούν εύκολη και γρήγορη προετοιμασία, ώστε να εξασφαλίζεται η εύρυθμη διεξαγωγή τους και η ομαλή μετάβαση από τη μία στην άλλη δράση. Εφόσον κάποια δράση απαιτεί ιδιαίτερη και χρονοβόρα προετοιμασία, θα πρέπει να ενημερωθεί εγκαίρως η διοργάνωση ώστε να εξετάσει τις δυνατότητες διεξαγωγής της.

Τα Διαδραστικά Εκθέματα, τα Πειράματα Επίδειξης, οι Εκθέσεις Τέχνης και οποιαδήποτε δράση δεν περιορίζεται σε συγκεκριμένο χρονικό πλαίσιο ή/και αριθμό συμμετεχόντων/χουσων, ακολουθούν το πρόγραμμα της Διαδραστικής Έκθεσης και του γενικότερου ωραρίου λειτουργίας του Φεστιβάλ, το οποίο θα ανακοινωθεί εν καιρώ.

Σημείωση: Εάν επιθυμείτε να παρουσιάσετε παραπάνω από μία δράση στο ASF παρακαλώ πολύ συμπληρώστε επιπλέον Φόρμα Συμμετοχής (μία φόρμα ανά δράση).

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Διαλέξτε έναν τίτλο απλό, κατανοητό και ελκυστικό για το ευρύ κοινό
Σύντομο κείμενο που θα χρησιμοποιηθεί για την επικοινωνία της δράσης σας στο ευρύ κοινό (το κείμενο πρέπει να είναι κατανοητό και ελκυστικό προς όλους/ες, χωρίς περίπλοκες λέξεις και ορισμούς της επιστήμης σας). *Μεγ. 100 λέξεις
Σύντομο κείμενο που θα χρησιμοποιηθεί για την επικοινωνία της δράσης σας στο ευρύ κοινό (το κείμενο πρέπει να είναι κατανοητό και ελκυστικό προς όλους/ες, χωρίς περίπλοκες λέξεις και ορισμούς της επιστήμης σας). *Μεγ. 100 λέξεις
Η φωτογραφία θα είναι ενδεικτική της δράσης και θα εμφανίζεται δημοσίως μαζί με την μικρή περιγραφή (όχι λογότυπο). Το αρχείο πρέπει να είναι το λιγότερο 750px ή μεγαλύτερo (Ιδανικά 750x380px) και να έχετε τα δικαιώματα να τη χρησιμοποιήσετε. (Μεγ. 1MΒ)

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Το Έκθεμα ή Πείραμα ή Εργαστήριο μπορεί να πραγματοποιηθεί σε εσωτερικό χώρο;
Το Έκθεμα ή Πείραμα ή Εργαστήριο πρέπει να πραγματοποιηθεί σε εξωτερικό χώρο; (Προσοχή: Καπνός, Φωτιά, Χημικά ή οποιεσδήποτε επικίνδυνες ύλες ή εργαλεία)
Το Έκθεμα ή Πείραμα ή Εργαστήριο παράγει απόβλητα που πρέπει να απορριφθούν σε συγκεκριμένο μέρος και με ορισμένο τρόπο;
Τα Διαδραστικά Εκθέματα και τα Πειράματα Επίδειξης παρουσιάζονται κατά την Πρωινή ζώνη του ASF (10:00-14:00). Επιθυμείτε να παρουσιάσετε τα Διαδραστικά Εκθέματα και τα Πειράματα Επίδειξης σας και τις απογευματινές ώρες του Φεστιβάλ (Ζώνη Ενηλίκων), εκτός των πρωινών/μεσημεριανών;

Μετά την επιβεβαίωση της συμμετοχής σας οι τεχνικές λεπτομέρειες της δράσης σας θα συζητηθούν με τους υπεύθυνους παραγωγής του Φεστιβαλ

Οι αίθουσες που φιλοξενούν τα εργαστήρια παιδιών και τα workshops ενηλίκων περιλαμβάνουν σύγχρονο οπτικοακουστικό εξοπλισμό που προσφέρεται από τους διοργανωτές (projector, ηχεία, μικρόφωνα, laptop), καθώς επίσης και τραπέζια (εφόσον χρειάζονται) και καθίσματα για τους επισκέπτες/τριες του Φεστιβάλ.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υπάρχει κάτι που θα θέλατε να γνωρίζουν οι διοργανωτές; *Μεγ. 50 λέξεις