FameLab Final

3 Μαΐου, 2014 ΝΕΑ


Μη χάσετε τον ελληνικό τελικό του FameLab, του κορυφαίου διεθνή διαγωνισμού για την επικοινωνία της επιστήμης! Οι δέκα φιναλίστ όπως αναδείχθηκαν από τους δύο προκριματικούς σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη σύμφωνα με την γνώμη της κριτικής επιτροπής, μετά από ένα διήμερο masterclass, έρχονται και υπόσχονται να μας παρασύρουν σε ένα συναρπαστικό ταξίδι επιστήμης, έχοντας στη διάθεση τους ο καθένας μόλις τρία λεπτά.

To FameLab ξεκίνησε από το επιστημονικό φεστιβάλ του Τσέλτενχαμ της Μεγάλης Βρετανίας το 2005 και από τότε έχει εξαπλωθεί σε 25 χώρες σε όλο τον κόσμο. Ο Έλληνας νικητής του διαγωνισμού θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο FameLab International ενώ το κοινό θα έχει την ευκαιρία να επιλέξει τον δικό του αγαπημένο μέσα από ζωντανή ψηφοφορία.

Διοργάνωση: Βρετανικό Συμβούλιο
Κριτική επιτροπή: Στάθης Γκόνος, Διευθυντής Ερευνών του Προγράμματος »Μοριακής και Κυτταρικής Γήρανσης» του Ινστιτούτου Βιολογίας, Φαρμακευτικής Χημείας και Βιοτεχνολογίας στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών (ΙΒΦΧΒ – ΕΙΕ), Κώστας Καρπούζης, Ερευνητής Β’ βαθμίδας στο Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Συστημάτων Επικοινωνιών και Υπολογιστών (ΕΠΙΣΕΥ-ΕΜΠ), φιναλίστ του FameLab 2007, και Ιωάννα Σουφλέρη, Mοριακή βιολόγος, αρθρογράφος στο BHMA Science.
Παρουσίαση: Άννα Χριστοδούλου, Φυσικός, φιναλίστ FameLab 2007

Σάββατο 3 Μαΐου: 20:00, αίθουσα Θ1