Οι φετινοί νικητές των Βραβείων ΕΠΙ2

30 Απριλίου, 2018 ΝΕΑ

Για πρώτη φορά απονεμήθηκαν φέτος τα Βραβεία Επικοινωνίας της Επιστήμης ΕΠΙ2 στο πλαίσιο του Athens Science Festival με σκοπό να αναδείξουν τις πιο αξιόλογες ενέργειες διάχυσης της επιστήμης στη χώρα μας. Ειδικότερα:

Το βραβείο για το καλύτερο κείμενο επικοινωνίας της επιστήμης κέρδισε η Γεωργία Αλέξη για το κείμενο «Ο μικρός πρίγκιπας και ο αστεροειδής του».

Το βραβείο για τον καλύτερο ιστότοπο για την επικοινωνία της επιστήμης κέρδισε ο Κώστας Καρπούζης για τον ιστότοπο openscience.gr.

Tο βραβείο για τον καλύτερο λογιαριασμό επικοινωνίας της επιστήμης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κέρδισε ο Στέφανος Βαμβάκος για το κανάλι YouTube «Καθημερινή Φυσική».

Το βραβείο καλύτερου βίντεο για επιστημονικό θέμα κέρδισε ο Νίκος Παπακώστας για το ντοκιμαντέρ «Ο μηχανισμός των Αντικυθήρων αφηγήσεις».

Το βραβείο καλύτερου έργου παρασταστικών τεχνών κέρδισε το 3o Γυμνάσιο Γλυφάδας για το έργο «Ο Πλούτωνας χάθηκε».

Το βραβείο για την καλύτερη σχολική δράση επικοινωνίας της επιστήμης κέρδισε το Εσπερινό ΕΠΑ.Λ. Κέρκυρας για τη δράση «Τεχνολογικό Δωμάτιο Απόδρασης».

Το βραβείο για την καλύτερη δράση/καμπάνια ευαισθητοποίησης για την επικοινωνία της επιστήμης κέρδισε η Science View για τη δράση «Μαθαίνοντας Επιστήμη μέσα από το Θέατρο».

Το βραβείο καλύτερης παρουσίας στο Athens Science Festival 2018 κέρδισε η Σχολή Χημικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου για τη δράση «Ενας μηχανικός στον κόσμο της Χημείας».

Ειδικός έπαινος σχολικής συμμετοχής δόθηκε στο Δημοτικό Σχολείο Βυτίνας για τη δράση «Σχέδιο αποικισμού του πλανήτη Άρη» με την οποία συμμετείχε στο Athens Science Festival 2018.

Το βραβείο για τη συνολική συμβολή στην επικοινωνία της επιστήμης απονεμήθηκε στην Ελένη Γραμματικοπούλου.  Περισσότερες πληροφορίες για τη συνεισφορά και το έργο της μπορείτε να δείτε εδώ.