Ιουλία Δεσποινούδη: «Η δύναμη της ανάπτυξης δεξιοτήτων στην Τεχνολογία!»

13 Οκτωβρίου, 2022 ΝΕΑ

Η μάθηση είναι μια διαδικασία ατέρμονη. Είτε αυτό μεταφράζεται σε ένα πραγματικό μάθημα κατάρτισης που παρακολουθούμε για να βελτιώσουμε τις δεξιότητές μας σε επαγγελματικό επίπεδο είτε σε μια ασχολία που καταπιανόμαστε στον ελεύθερο μας χρόνο, μαθαίνουμε πάντα κάτι νέο. Δεν είναι περίεργο που υπάρχει η έννοια της δια βίου μάθησης, η οποία μας αντιμετωπίζει ως πολυετείς μαθητές. Τι σημαίνει όμως αυτό όταν σκεφτόμαστε τη μάθηση ως επιχειρηματική στρατηγική;

Το learning & development ως business as usual είναι στρατηγικός παράγοντας για τις εταιρίες τεχνολογίας που θέλουν να ανταποκριθούν στη ρευστότητα της σύγχρονης εποχής. Είναι το κλειδί για τους οργανισμούς και τους ανθρώπους τους, για να συνεχίσουν να εξελίσσονται και να εξασφαλίσουν την επιτυχία.

Σε ένα κόσμο που διαρκώς αλλάζει, η συνεχής μάθηση και εξέλιξη μετασχηματίζει τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε την ανάπτυξη δεξιοτήτων. Δεν μιλάμε απλά για εκπαιδεύσεις. Μιλάμε για νοοτροπία, τη λεγόμενη «δεξιότητα του να μαθαίνεις» – και την ενσωμάτωση της με την εργασία. Χτίζοντας αυτή τη νοοτροπία, δίνουμε τα εργαλεία στους ανθρώπους για να αναπτυχθούν, να πειραματιστούν και να καινοτομήσουν.

Αυτό το ζήτημα έρχεται να μας αναλύσει η Ιουλία Δεσποινούδη, η οποία ηγείται του προγράμματος Learning & Development στο Κέντρο Ψηφιακής Καινοτομίας (CDI) της Pfizer στη Θεσσαλονίκη, σε μια ομιλία με τίτλο «Η δύναμη της ανάπτυξης δεξιοτήτων στην Τεχνολογία!».

Πότε; Το Σάββατο 22 Οκτωβρίου στο Athens Science Festival στην Τεχνόπολη.

Ιουλία Δεσποινούδη

Ηγείται του προγράμματος Learning & Development στο Κέντρο Ψηφιακής Καινοτομίας (CDI) της Pfizer στη Θεσσαλονίκη.

Η δουλειά της επικεντρώνεται στο σχεδιασμό και την παροχή ευκαιριών εκπαίδευσης που ενδυναμώνουν τους ανθρώπους και ταυτόχρονα αναπτύσσουν τις δεξιότητες και το δυναμικό τους. Πριν την συνεργασία της με τη Pfizer, η Ιουλία εργάστηκε ως σύμβουλος, project manager και εκπαιδεύτρια σε έργα επιχειρηματικότητας, επαγγελματικής ανάπτυξης και κατάρτισης, τόσο σε ιδιωτικούς όσο και σε δημόσιους φορείς.

Είναι κάτοχος προπτυχιακού στα Χρηματοοικονομικά από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη και μεταπτυχιακού τίτλου στη Βιώσιμη Ανάπτυξη από το Πάντειο Πανεπιστήμιο στην Αθήνα. Είναι μέλος του Global Shapers Athens Hub, μια πρωτοβουλία του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (WEF).