Κωστής Οικονομίδης | Γνωρίστε τον ξεχωριστό παρουσιαστή του Athens Science Virtual Festival!

29 Μαρτίου, 2021 ΝΕΑ

Το έργο που του ανατέθηκε δύσκολο. Ο ίδιος όμως κατάφερε να ανταποκριθεί επάξια στον απαιτητικό του ρόλο κερδίζοντας τη προτίμηση του κοινού με το χαμόγελο και την ευχάριστη του διάθεση. Ο λόγος για τον Κωστή Οικονομίδη, τον ξεχωριστό παρουσιαστή του Athens Science Virtual Festival.

Πάντα φιλικός, πρόσχαρος και έτοιμος να βοηθήσει, ο Κωστής ανέλαβε με μεγάλη προθυμία την παρουσίαση του φετινού φεστιβάλ κρατώντας μας ενήμερους για το πρόγραμμα και τις ποικίλες ψηφιακές δράσεις του ASF.

Ποιός είναι όμως στ’αλήθεια ο παρουσιαστής μας; Ας τον γνωρίσουμε καλύτερα! 

Ο Κωστής γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη τον Ιούνιο του 1983 και σπούδασε “Πολιτισμική Τεχνολογία & Επικοινωνία” στο Πανεπιστημίο Αιγαίου. 

Παράλληλα με τις σπουδές του, απέκτησε εμπειρία στο πεδίο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης εργαζόμενος ως δημοσιογράφος και παρουσιαστής του Δελτίου Ειδήσεων στο τοπικό κανάλι «Τηλεόραση Μυτιλήνης» και ως ραδιοφωνικός παραγωγός στο «Ράδιο Αίολος”

Το 2011 ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές σπουδές του στα «Προηγμένα Ʃυστήματα Υπολογιστών και Επικοινωνιών” στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, στο Πολυτεχνική Σχολή του Α.Π.Θ.

Την ίδια χρονιά ίδρυσε την ONTIME Productions, εταιρεία που δραστηριοποιείται στον ευρύτερο χώρο της παραγωγής οπτικοακουστικών έργων, στους τομείς του πολιτισμού, του τουρισμού, της επιστήμης, της διαφήμισης και των μέσων μαζικής επικοινωνίας, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Είναι επίσης, εγκεκριμένος εκπαιδευτής και εξεταστής χειριστών drones, από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, ενώ την περίοδο αυτή ολοκληρώνει τη διδακτορική του διατριβή στην Ιατρική Σχολή του Α.Π.Θ. με θέμα τη χρήση οπτικών μέσων και πολυμέσων στην υποβοήθηση ατόμων με χαμηλή όραση.

Ο Κωστής λατρεύει τα ταξίδια, την θάλασσα, τα μαστορέματα και φυσικά την πολυμελή οικογένειά του. Από το 2011 είναι παντρεμένος με την Έλλη Παυλούδη και μεγαλώνουν μαζί τρία υπέροχα παιδιά: την Ιφιγένεια, την Μιλένα και τον Γιωργή.