Μαρίλυ Νίκα & Ράνια Σβορώνου | Η ‘τέχνη’ του να δημιουργείς εύχρηστα ψηφιακά προϊόντα

23 Μαρτίου, 2021 ΝΕΑ

Πώς σκέφτεται μια Product Manager και μια Design Lead που εργάζονται στην Αμερική σε δύο από τις μεγαλύτερες εταιρείες τεχνολογίας του κόσμου;

Η Μαρίλη Νίκα, AI Product Manager στην Google, και η Ράνια Σβορώνου, Design Director στην IBM, φιλοξενούνται στο Athens Science Festival και μας αποκαλύπτουν τις τεχνικές και τον τρόπο σκέψης πίσω από τη σύλληψη, το σχεδιασμό και την υλοποίηση πολύ γνωστών ψηφιακών προϊόντων που διευκολύνουν και μεταμορφώνουν την καθημερινότητά μας.

Στην ξεχωριστή ομιλία τους με τίτλο «Η ‘τέχνη’ του να δημιουργείς φιλικά προς το χρήστη ψηφιακά προϊόντα», οι δύο καταξιωμένες Ελληνίδες στο χώρο της τεχνολογίας θα συζητήσουν, επίσης, τις έως τώρα πορείες τους και θα δώσουν χρήσιμες συμβουλές για τους νέους και τις νέες που θα ήθελαν να ακολουθήσουν αντίστοιχες σταδιοδρομίες.

Η Μαρίλη Νίκα γεννήθηκε στην Αθήνα και από μικρή την ενδιέφερε ο προγραμματισμός. Πλέον βρίσκεται στην Αμερική και εργάζεται στα κεντρικά της Google στην Καλιφόρνια στον κλάδο της φωνητικής αναγνώρισης του έξυπνου βοηθού Google. Παράλληλα, διδάσκει διοίκηση τεχνικών προϊόντων στο Harvard Business School. Το 2018 αναδείχθηκε “Γυναίκα της Χρονιάς” στα Everywoman in Technology Awards στο Λονδίνο, έναν διαγωνισμό που προβάλλει τις πιο δυναμικές και δραστήριες γυναίκες που δουλεύουν στους κλάδους STEM και το 2015 έλαβε το βραβείο “Influence” από την Πριγκίπισσα Άννα.

Η Ράνια ξεκίνησε ως γραφίστρια στην Αθήνα, σπούδασε και δούλεψε στο Λονδίνο και πλέον είναι Design Director στην IBM, στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης, έχοντας ήδη κερδίσει τον τίτλο μιας από τις γυναίκες κάτω των 30 που καθορίζουν τις ψηφιακές εξελίξεις σε όλο τον κόσμο. Η Ράνια έχει αποσπάσει πολυάριθμα βραβεία, συγκαταλέγοντάς τη στην λίστα του Business Insider “top 40 rising stars of Madison Ave” όπου καινοτομούν στον χώρο της διαφήμισης. Κατέχει μεταπτυχιακό στον σχεδιασμό αλληλεπίδρασης από το London College of Communication, University of the Arts London και πτυχίο στην γραφιστική από το Northumbria University, Newcastle Upon Tyne.

 Τίτλος ομιλίας: Η ‘τέχνη’ του να δημιουργείς φιλικά προς το χρήστη ψηφιακά προϊόντα || Ημερομηνία & ώρα: Σάββατο 27  Μαρτίου 11.00-11.50