Matthew Gardiner: «Η Τέχνη & η Επιστήμη των Origami & της Ρομποτικής»

4 Οκτωβρίου, 2022 ΝΕΑ

Ο Δρ Matthew Gardiner είναι ένας Αυστραλός καλλιτέχνης και βασικός ερευνητής στο εργαστήριο και ατελιέ, Ars Electronica Futurelab και φυσικά ένας από τους περίφημους ομιλητές στο Athens Science Festival 2022.

Είναι  το πρόσωπο πίσω από τη δημιουργία ενός εντελώς νέου ερευνητικού πεδίου γνωστού ως Oribotics, το οποίο συνδυάζει origami και ρομποτική.

Το Origami, η τέχνη του διπλώματος χαρτιού, είναι μια απίστευτα ευέλικτη μέθοδος βασισμένη στην τέχνη, την παραδοσιακή χειροτεχνία, τη γεωμετρία, τα μαθηματικά και, τα τελευταία χρόνια, σε πολύπλοκες προόδους λόγω της ανάπτυξης υπολογιστικών origami. Το δίπλωμα είναι μια θεμελιώδης μέθοδος για τον προγραμματισμό του σχήματος των υλικών. Η έρευνά στο Origami και τη Ρομποτική βασίζεται στη μελέτη της αναδίπλωσης στη φύση και εξερευνά νέους τομείς της τέχνης και της επιστήμης.

Στην ομιλία του με τίτλο «Η Τέχνη & η Επιστήμη των Origami & της Ρομποτικής» θα μάθουμε για τα Oribotics αλλά και τις μεθόδους Origami Robotic, τη θεωρία αλλά και τα αποτελέσματα σε οριμποτική (origami + ρομποτική) γλυπτική, εκπαιδευτικά κιτ και μουσικά όργανα.

Οι Κόσμοι του Αύριο σε περιμένουν!

Η ομιλία του Matthew Gardiner θα πραγματοποιηθεί με την υποστήριξη της Πρεσβείας της Αυστρίας στην Αθήνα.

Τι θα θέλατε να ξέρετε για τον Δρ Matthew Gardiner

Είναι κορυφαίος ερευνητής στην Τέχνη και την Επιστήμη του Origami & της Τεχνολογίας. Από το 2010, η έρευνα του Gardiner για τον καθορισμό του είδους βρίσκεται στο εργαστήριο και ατελιέ Ars Electronica Futurelab. Η έρευνά του ανακρίνει όλα τα διπλωμένα μέσα, φυσικά, τεχνητά και τεχνολογικά, για να αποκαλύψει το καλλιτεχνικό και επιστημονικό δυναμικό. Το Oribotics (origami + ρομποτική) επινοήθηκε το 2003 για να πλαισιώσει τη συνεχιζόμενη έρευνα στον τομέα της επιστήμης των συνόρων της τέχνης του origami και της ρομποτικής, και ενσωματώνεται μέσα από μια σειρά έργων τέχνης. Το Oribokit® (2020) είναι ένα ρομποτικό κιτ origami, που δημιουργήθηκε για να ενθαρρύνει τον πειραματισμό και την επέκταση της οριμποτικής έρευνας, γεφυρώνοντας το χάσμα μεταξύ τέχνης και επιστήμης μέσω καλλιτεχνικής πρακτικής και διαδικασίας.

Χρήσιμες πληροφορίες μπορείτε να δείτε κι εδώ:

https://ars.electronica.art/futurelab/en/

https://ars.electronica.art/futurelab/en/gardiner-matthew/

https://www.researchgate.net/profile/Matthew-Gardiner-3

https://matthewgardiner.net

https://orilab.art

https://oribokit.com