Νέος σύμμαχος στην επούλωση πληγών

27 Μαρτίου, 2018 ΝΕΑ

Αντλώντας έμπνευση από το Star Trek, και τεχνογνωσία από την πλούσια εμπειρία της ερευνητικής της ομάδας, η εταιρεία ColdPlasmaTech ανοίγει νέους θεραπευτικούς ορίζοντες. Ο επαναστατικός επίδεσμος που έχει αναπτύξει προσφέρει τη δυνατότητα επούλωσης χρόνιων πληγών και επανόρθωσης σοβαρών δερματικών βλαβών. Προκειμένου να γίνει αυτό εφικτό, αξιοποιείται ψυχρό πλάσμα το οποίο καταστρέφει ακόμη και τα πολυανθεκτικά βακτήρια, ενώ κινητοποιεί τις αυτοθεραπευτικές ικανότητες του ανθρώπινου σώματος.

Ο Carsten Mahrenholz συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της γερμανικής επιχείρησης θα μας μιλήσει για τις ελπίδες που προσφέρει η καινοτομία αυτή σε πολλούς ασθενείς με σοβαρά τραύματα και πληγές που δεν επουλώνονται εύκολα. Η ιδέα του ψυχρού πλάσματος έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον πολλών διεθνών οργανισμών και φορέων. Το 2014 και για τρία διαδοχικά έτη, η ColdPlasmaTech αναδείχθηκε ως η κορυφαία νεοφυής επιχείρηση της Γερμανίας, ενώ τιμήθηκε με σειρά βραβείων. Ο Mahrenholz, έχει κερδίσει το βραβείο του «Επιχειρηματία της Χρονιάς» στο Hall of Fame του 2016, αλλά και πολλές ακόμη διακρίσεις εντός και εκτός Γερμανίας.

Η αντισυμβατική προσέγγιση του Mahrenholz και η αξιοποίηση της καινοτόμου τεχνολογίας δεν θα είναι οι μοναδικές αφορμές για να παρακολουθήσουμε την ομιλία του στο Athens Science Festival. Ο Mahrenholz θα αναφερθεί και στις προοπτικές των φαρμάκων πλάσματος, τα οποία «διαταράσσουν» μια εδραιωμένη αγορά, λύνοντας πιο αποτελεσματικά συγκεκριμένα ιατρικά προβλήματα, με υποπολλαπλάσιο κόστος. Έχουμε βάσιμες υποψίες ότι θα μας μιλήσει και για το Star Trek, αλλά ας αφήσουμε και κάτι για έκπληξη.

Αφού ολοκλήρωσε το διδακτορικό του στη βιοχημεία στο Πανεπιστήμιο του Βερολίνου, ο Carsten Mahrenholz συνέχισε τις σπουδές του κάνοντας MBA στο Πανεπιστήμιο του Cambridge. Στη συνέχεια εργάστηκε ως σύμβουλος σε μεγάλες εταιρείες και ερευνητικά κέντρα, με πληθώρα αντικειμένων: από τη λειτουργία των πρωτεϊνών και τη βιοχημεία, μέχρι την εξελικτική βιολογία και την εξάλειψη των ιών της γρίπης.

Τίτλος δράσης:  MedTech: η επιστημονική φαντασία στην ιατρική πρακτική || Ημερομηνία & Ώρα:  27 Απριλίου, 19.00- 19.50
H oμιλία του Carsten Mahrenholz θα πραγματοποιηθεί με την υποστήριξη του Goethe–Institut Athen.