Ο πύργος Warka στο ASF2019 | Ελάτε να δημιουργήσουμε όλοι μαζί!

18 Μαρτίου, 2019 ΝΕΑ

Ο Dr. Kristóf Fenyvesi, ουγγρικής καταγωγής, ιδρυτής του Experience Workshop International STEAM Movement (Hungary-Finland) συμμετέχει στο Athens Re-Science Festival με τρεις μοναδικές δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους! Σκοπός τους; Να μας δείξουν πώς με ομαδικότητα, δημιουργικότητα και φαντασία μπορούμε…να κάνουμε θαύματα!

Δημιουργώντας μαζί τον Πύργο Warka: O πύργος της δημιουργίας!

Κατά τη διάρκεια αυτού του εργαστηρίου, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να πάρουν μέρος σε ένα εργαστήριο με κοινωνικό χαρακτήρα. Το Warka Water Tower είναι ένα κοινωνικό σχέδιο του Ιταλού αρχιτέκτονα, Arturo Vittori, σχεδιασμένο για να βοηθήσει τον πληθυσμό της Αιθιοπίας στις καθημερινές προκλήσεις και στην προσπάθειά  για εύρεση πόσιμου νερού. Μέσω αυτού του εργαστηρίου οι συμμετέχοντες θα μπορέσουν να συνδέσουν την ψηφιακή μοντελοποίηση με την πρακτική άσκηση. Έτσι, καθένας από εμάς θα γίνει πηγή συλλογικής προσπάθειας για την επίλυση σημαντικών κοινωνικών προβλημάτων συνεργασίας,  με στόχο την ανάπτυξη της δημιουργικότητας και της ενίσχυσης της φαντασίας!

Σάββατο 6 Απριλίου / 12:00-13:45

Μίνι πρωτάθλημα συλλογής σκουπιδιών

Αυτό το μοναδικό βιωματικό εργαστήριο, συνδέει περιοχές της Επιστήμης, της Τεχνολογίας, της Μηχανικής, των Τεχνών και των Μαθηματικών και προσφέρει μια πραγματική ώθηση όταν πρόκειται για τη ρομποτική. Οι συμμετέχοντες είναι ευπρόσδεκτοι να δοκιμάσουν το εργαλείο ρομπότ 4Dframe για να δημιουργήσουν κάθε είδους κατασκευές. Φέρτε το κινητό ή το tablet που βασίζεται σε Android και αποκτήστε ασύρματο έλεγχο του ρομπότ σας!

 

Με την υποστήριξη της Πρεσβείας της Ουγγαρίας στην Ελλάδα και του Business Grove.
Το Βusiness Grove είναι μια πλατφόρμα πολύπλευρης υποστήριξης σε οργανισμούς και επιχειρήσεις που αναζητούν τον κατάλληλο συνεργάτη στις διεθνείς αγορές και δίνουν έμφαση στην εξωστρέφεια και την καινοτομία. Αυτή η πρωτοβουλία που υποστηρίζεται από τον Εθνικό Oργανισμό Eμπορίου της Ουγγαρίας, στοχεύει στη δημιουργία ενός επιταχυντή συνεργασιών μεταξύ ελληνικών και ουγγρικών επιχειρήσεων, ώριμων αλλά και νεοφυών με πεδίο εφαρμογής σε όλο τον κόσμο.