O Ρόμπερτ Γουίνστον για πρώτη φορά στην Ελλάδα

6 Απριλίου, 2016 ΝΕΑ

Η επιστήμη έχει πάντoτε οφελήσει την ανθρωπότητα;
Οι εφευρέσεις έχουν ανεπιθύμητες δράσεις;

Όλες οι απαντήσεις σε αυτά και πολλά ακόμα ερωτήματα από τον καθηγητή λόρδο Ρόμπερτ Γουίνστον, έναν από τους γνωστότερους Βρετανούς επιστήμονες, ο οποίος έφερε την επανάσταση στην εξωσωματική γονιμοποίηση και γενικότερα στην ιατρική της γονιμότητας. Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, την Πέμπτη 7 Απριλίου στις 20:15 στην ομιλία του στο Athens Science Festival με τίτλο «Όταν οι εφευρέσεις δεν μας εκπλήσσουν ευχάριστα», υπόσχεται να μας διηγηθεί τη συναρπαστική ιστορία των εφευρέσεών μας, χωρίς ταμπού.

Εμείς οι άνθρωποι γεννιόμαστε με το ένστικτο να δημιουργούμε και να εφευρίσκουμε, και αυτή μας η ικανότητα είναι που μας διαχωρίζει από το υπόλοιπο ζωικό βασίλειο. Ωστόσο, οι δημιουργικές μας ιδέες έχουν πάντοτε καταφέρει να οδηγήσουν στα επιθυμητά αποτελέσματα και να δικαιώσουν τις αρχικές καλές μας προθέσεις; Πόσοι κίνδυνοι και βλαβερές συνέπειες έφεραν μαζί τους; Μας έχουν τελικά προσφέρει αυτά που υποσχέθηκαν;

Aπό τον προϊστορικό χειροπέλεκη μέχρι την σύγχρονη νανοτεχνολογία και την δυνατότητα να δημιουργήσουμε ζωή στο εργαστήριο, η τεχνολογία έχει προσφέρει πολλά, όμως είχε πάντοτε και μειονεκτήματα. Μειονεκτήματα που πότε δεν μπορούσαν να προβλεφθούν τη στιγμή της ανακάλυψης και που αργότερα αποτέλεσαν απειλή. Πώς αντιμετωπίζουμε όλα αυτά τα προβλήματα που μόνοι μας, εμείς οι άνθρωποι, δημιουργήσαμε; Ετοιμαστείτε να εκπλαγείτε….

Η ομιλία θα γίνει στα αγγλικά με ταυτόχρονη μετάφραση στα ελληνικά.