Ο «The Mad Scientist» συναντά τον «Tech to me About it» στο Athens Science Festival!

20 Σεπτεμβρίου, 2023 ΝΕΑ

Τι μπορεί να συμβεί όταν δύο κορυφαίοι YouTubers – λάτρεις της επιστήμης και τεχνολογίας – συναντιούνται; Πώς συνδέεται η Τεχνητή Νοημοσύνη με τις ψευδείς ειδήσεις και την παραπληροφόρηση; Άραγε, μπορούμε να ελέγξουμε τα «εργαλεία» που οι ίδιοι έχουμε δημιουργήσει;

Σας περιμένουμε την Τρίτη 10 Οκτώβρη στο Αμφιθέατρο της Τεχνόπολης Δήμου Αθηναίων, στη μεγάλη έναρξη του φεστιβάλ (ώρα έναρξης 19:00), να απολαύσουμε μια μοναδική συζήτηση ανάμεσα στον «The Mad Scientist» και τον «Tech to me About it». Σε αυτόν τον ιδιαίτερο διάλογο με τίτλο «ΑΙ και ψευδοεπιστήμη: Εχθρός και εργαλείο στη μάχη κατά της παραπληροφόρησης», θα διαπιστώσουμε πώς η Τεχνητή Νοημοσύνη συμβάλλει στη διασπορά ψευδών ισχυρισμών – κυρίως αναφορικά με επιστημονικά ζητήματα. Πώς μπορούμε να αναδιαμορφώσουμε αυτό το μέσο, ώστε να γίνει σύμμαχός μας σε μια εποχή έξαρσης της παραπληροφόρησης;

Ο Στάμος Αρχοντής κατέχει πτυχίο Χημείας από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και ασχολείται ενεργά με την επικοινωνία της επιστήμης από το 2016. Δημιούργησε κανάλι στο YouTube με την ονομασία «The Mad Scientist», σε μια προσπάθεια αποδόμησης ψευδοεπιστημονικών ισχυρισμών και σωστής πληροφόρησης του κοινού σε θέματα επιστήμης. Παράλληλα, είναι δημοσιογράφος και fact checker στα Ellinika Hoaxes. 

Ο Φώτης Ζανταλής είναι Ηλεκτρονικός Μηχανικός και εκπονεί το διδακτορικό του στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, στο οποίο ασχολείται με το ερευνητικό πεδίο της Τεχνητής Νοημοσύνης σε εφαρμογές του Δικτύου των Πραγμάτων. Το μεγάλο του ενδιαφέρον για ζητήματα τεχνολογίας και η επιθυμία να μεταδώσει με απλό τρόπο όσα τον ενθουσιάζουν σε αυτόν τον τομέα, τον οδήγησαν στο YouTube, όπου είναι γνωστός ως «Tech to me About it».

Όταν δύο σπουδαίοι επικοινωνιολόγοι της επιστήμης βρίσκονται επί σκηνής, το αποτέλεσμα αναμένεται μαγικό! Ελάτε να διασκεδάσουμε, να προβληματιστούμε και να κατανοήσουμε καλύτερα ζητήματα που μας αφορούν όλους.

Τρίτη 10 Οκτωβρίου| Χώρος: Αμφιθέατρο | 19.00

Σας περιμένουμε 10-12 Οκτωβρίου στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων!

Πληροφορίες εισιτηρίων εδώ: https://www.more.com/happenings/offer/festival/athens-science-festival/