Ο «Troopy», το ρομποτικό ανθρωποειδές, στη διαδραστική έκθεση

11 Μαρτίου, 2016 ΝΕΑ

O «Troopy» είναι το πλήρως λειτουργικό ρομποτικό ανθρωποειδές, φυσικών διαστάσεων, ανοικτού κώδικα του μαθητή Α’ τάξης Λυκείου Δημήτρη Χατζή. Έχει εκτυπωθεί εξ’ ολοκλήρου από τον ίδιο στον τρισδιάστατο εκτυπωτή του και αποτελείται από 475 κομμάτια, 28 servo-κινητήρες, 2 ηχεία, xbox-kinect, HD web-cam και άλλα. Όλα αυτά επιτρέπουν στον «Troopy» να μιλήσει, να σε παρακολουθήσει με το βλέμμα του, να μιμηθεί άψογα σχεδόν όλες τις κινήσεις του ανθρώπινου σώματος, αλλά το σπουδαιότερο, μπορεί να προγραμματιστεί ώστε να πραγματοποιήσει την πιο δημιουργική σου ιδέα!

Χρειάστηκε ένας χρόνος συστηματικής και καθημερινής σκληρής δουλειάς, περισσότερο από ένα χιλιόμετρο πλαστικού ABS και πάνω από 1.400 ώρες εκτύπωσης, συναρμολόγησης, προγραμματισμού και πειραματισμού. Πλέον, ο Δημήτρης Χατζής είναι ένας από τους λιγοστούς κατασκευαστές του λειτουργικού ανδροειδές ρομπότ «InMoov» στον κόσμο και ταυτόχρονα ο μικρότερος από αυτούς!

Ελάτε να γνωρίσετε τον Δημήτρη και τον «Troopy» φέτος στη διαδραστική έκθεση του Athens Science Festival στις 8, 9 και 10 Απριλίου!

Το «InMooν» είναι ένα παγκόσμιο project, open hardware και open source, που δίνει τη δυνατότητα στον κάθε κατασκευαστή να δημιουργήσει και να εξελίξει το συγκεκριμένο ανθρωποειδές ως μέλος μιας ευρύτερης και χωρίς σύνορα κοινότητας δημιουργών.