Όλα τα παιδιά (μικρά και μεγάλα) μετράνε τ’ άστρα

14 Σεπτεμβρίου, 2023 ΝΕΑ

Ο νυχτερινός ουρανός, με τα άπειρα «φωτάκια» που ξεπροβάλλουν και τρεμοπαίζουν στο μαύρο φόντο, αποτελεί μια μαγευτική, καθηλωτική εικόνα. Από τους πρώτους αστρονόμους, που χαρακτήρισαν και ονομάτισαν τα ουράνια σώματα, έως τους σημερινούς επιστήμονες και λάτρεις της αστρονομίας, ο απέραντος ωκεανός άστρων συνθέτει ένα πεδίο παρατήρησης, ικανό να διατηρήσει το ενδιαφέρον για ώρες. Πώς, όμως, είναι δυνατόν να διαχωρίσουμε όσα βλέπουμε καθώς στρέφουμε το βλέμμα μας ψηλά; 

Στο φετινό Athens Science Festival, θα κάνουμε όλοι μαζί ένα αξέχαστο ταξίδι στον σκοτεινό έναστρο ουρανό. Σας προσκαλούμε στο προαύλιο της Τεχνόπολης Δήμου Αθηναίων, Τρίτη και Τετάρτη μετά τις 21:00 το βράδυ, για να παρατηρήσουμε τα λαμπρότερα ουράνια αντικείμενα, μέσα από τα τηλεσκόπια της Αστρονομικής Ένωσης Σπάρτης «Διός Κούροι» και της Αστρονομικής και Αστροφυσικής Εταιρείας Δυτικής Ελλάδος «Ηρακλής».

Με την καθοδήγηση των επιστημόνων, θα έχουμε την ευκαιρία να περιηγηθούμε στους «υδάτινους» αστερισμούς του φθινοπώρου και τους λαμπρότερους πλανήτες του αττικού ουρανού, που ξεχωρίζουν αυτή την περίοδο, όπως ο Δίας και ο Κρόνος. Μέσω ουρανογραφίας με λέιζερ, θα μας ξεναγήσουν ανάμεσα σε πλανήτες, νεφελώματα και αστρικά σμήνη, και θα δώσουν απαντήσεις σε όσες απορίες προκύψουν. 

Ελάτε στο Athens Science Festival, για να συμμετάσχετε σε αυτή τη μοναδική εμπειρία και να έρθετε σε επαφή με τον μαγικό κόσμο της αστροπαρατήρησης!

Τρίτη 10 – Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2023 | Χώρος: Προαύλιο | 21:00