Pet Partners of Hellas: «Βελτίωσε την υγεία σου μέσω της σχέσης σου με τα ζώα!»

10 Οκτωβρίου, 2022 ΝΕΑ

Ο δεσμός μεταξύ ανθρώπου και ζώου είναι μια αμοιβαία επωφελής σχέση που βελτιώνει τη σωματική, κοινωνική και συναισθηματική ζωή όσων την καλλιεργούν. Η Pet Partners of Hellas δημιουργήθηκε με σκοπό να προωθήσει αποτελεσματικά στην Ελλάδα την μέθοδο θεραπευτικής επαφής με σκύλους σε ευπαθείς ομάδες παιδιών και ενηλίκων. Λειτουργεί στην βάση του εθελοντισμού και προσφέρει τις υπηρεσίες της αφιλοκερδώς.

Το όραμα της Pet Partners of Hellas είναι η βελτίωση της υγείας και ευεξίας των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων μέσω του δεσμού ανθρώπου και σκύλου. Οι σκύλοι θεραπείας του οργανισμού εκπαιδεύονται να αλληλεπιδρούν με τους ανθρώπους, έχουν σταθερή ιδιοσυγκρασία και ανθρωποκεντρική προσωπικότητα, είναι ειδικά εκπαιδευμένοι για παροχή βοήθειας και συντροφιάς σε ανθρώπους που αντιμετωπίζουν καταστάσεις με έντονο στρες σε μονάδες θεραπείας όπως νοσοκομεία, γηροκομεία, ειδικά σχολεία, σε φυσικές καταστροφές και σε παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες ή αναπτυξιακές διαταραχές καθώς και σε ανθρώπους με ψυχιατρικά ή ψυχολογικά προβλήματα.

Μπορείτε και εσείς να μάθετε και να εμπνευστείτε μέσω της δράσης της Pet Partners of Hellas στο Athens Science Festival.