Relax and release | Αναζητώντας την ελευθερία της κίνησης

18 Μαρτίου, 2019 ΝΕΑ

Η διαδραστική εγκατάσταση «Relax and release» σχεδιασμένη από το Kimatica Studio έρχεται στο φετινό Athens Re-Science Festival για να ενθαρρύνει την κίνηση και το παιχνίδι και να ενθουσιάσει το κοινό κάθε ηλικίας! Πρόκειται, για μια σπάνια ψηφιακή εμπειρία που προωθεί την ελευθερία της κίνησης, παρασύρωντας το κοινό σε ένα ταξίδι δημιουργικότητας, όπου κινήσεις, ήχοι και εικόνες συνδυάζονται αρμονικά συνθέτοντας ένα μοναδικό αποτέλεσμα.

Η εγκατάσταση «Relax and release» μας προσκαλεί να ξαναβρούμε τη χαμένη μας δημιουργηκότητα και να αφεθούμε σε μια συμμετοχική εμπειρία γεμάτη συναίσθημα και μυστήριο, όπου κάθε μας κίνηση μεταφράζεται σε πολύχρωμα γραφικά και ατμοσφαιρικούς ήχους. Ο περιβάλλον χώρος διαμορφώνεται κατάλληλα ώστε να διευκολύνει την εξερεύνηση της κίνησης του σώματος χωρίς περιορισμούς και επικρατέστερες κατευθύνσεις, ενώ απώτερος σκοπός της είναι να διευκολύνει τη σύνδεση ανάμεσα στις πιο εσωτερικές, αφηρημένες και δημιουργικές πτυχές τους ανθρώπινου νου και σώματος.

Μοναδική προϋπόθεση για να επιτευχθεί αυτή η σύνδεση είναι να χαλαρώσουμε και να βυθιστούμε στον πολύχρωμο και ατμοσφαιρικό κόσμο του «Relax and release».

Η ψηφιακή εγκατάσταση «Relax and release» του Kimatica Studio έρχεται στο φεστιβάλ με την υποστήριξη British Council και της Βρετανικής Πρεσβείας στην Αθήνα, στο πλαίσιο του εορτασμού των 80 χρόνων παρουσίας του British Council στην Ελλάδα. 

Relax and Release | 3-7 Απριλίου 2019 | Έκθεση Τέχνης