Science Reactors | Η επιστήμη επί σκηνής με χιούμορ

18 Μαρτίου, 2019 ΝΕΑ

Οι επιστήμονες διαθέτουν χιούμορ; Η επιστήμη μπορεί να γίνει και «απολαυστική»; Μπορούμε να κατανοήσουμε απλά επιστημονικά θέματα της καθημερινής μας ζωής με χαμόγελο; Θέλοντας να απαντήσει στα ερωτήματα αυτά και να προσεγγίσει την επιστήμη με χιουμοριστικό και ανατρεπτικό τρόπο, η ομάδα των Science Reactors ανεβαίνει στη σκηνή του Athens Re-Science Festival για μια παράσταση στην οποία δύσκολα επιστημονικά θέματα μετατρέπονται σε κατανοητές ιστορίες. Και μάλιστα, ιστορίες γεμάτες χιούμορ!

Οι Science Reactors θα παρουσιάσουν επιστημονικές ιστορίες με χιούμορ, καθώς φιλοδοξούν να αποδείξουν ότι η επιστήμη βελτιώνει τη ζωή μας με χαμόγελο και απολαυστικές αφηγήσεις. Νέα κείμενα, λοιπόν, που εμπνέονται από  τη θεματική του Athens Re-Science Festival για έναν βιώσιμο πλανήτη και φυσικά re-thinking πάνω στις τρεις βασικές έννοιες: re-use, re-cycle, reduce: Έρωτες που ξυπνούν την οικολογική συνείδηση, παρεξηγήσεις που ανακυκλώνονται, πράσινη ανάπτυξη για noobs, βιοποικιλότητα σαν παραμύθι, κλιματική αλλαγή που «καίει», αρθρόποδα και γυναικολόγοι που υπόσχονται να λύσουν το πρόβλημα της ενεργειακής κρίσης, κ.ά. συνθέτουν τη φετινή παράσταση της ομάδας.

Η ομάδα αποτελείται από νεαρούς επιστήμονες με ταλέντο στην επικοινωνία της επιστήμης, κυρίως όμως, με πάθος για την ίδια την επιστήμη. Οι δράσεις της ομάδας είναι: Stand up Science κατά το πρότυπο του Stand up Comedy και Science on Stage (επιστημονικό θέατρο), ενώ αντίστοιχη ομάδα υπάρχει και στη Θεσσαλονίκη. Από το 2014, οι Science Reactors συμμετέχουν σε όλα τα επιστημονικά φεστιβάλ και σε μεγάλες εκδηλώσεις, ενώ πλέον πραγματοποιούν και δικές τους παραγωγές. Στόχος τους είναι να μοιραστούν τον ενθουσιασμό τους για την επιστήμη με τους μη «μυημένους», να καλλιεργήσουν την περιέργεια του κοινού για επιστημονικά ζητήματα που αφορούν την καθημερινή μας ζωή, να προβληματίσουν, αλλά και να χαρίσουν απίστευτες στιγμές γέλιου.

Στο Athens Re-Science Festival 2019 θα συμμετάσχουν (με αλφαβητική σειρά) οι:
Στέφανος Γιαγτζόγλου, βιολόγος
Ερμής Ζαχαρόπουλος, πληροφορικός
Αθανάσης Κουστένης, βιοχημικός
Κυριάκος-Μάριος Οικονόμου, φοιτητής Ιατρικής
Κώστας Περιστέρης, ιατρός
Αλέξανδρος Σουρτζής, χωροτάκτης-πολεοδόμος
Πολυξένη Σπηλιοπούλου, ΤΕΦΑΑ/ΕΚΠΑ
Χρήστος Πανταζίδης, χημικός

Παρουσιάζει ο Στέφανος Γιαγτζόγλου
Ιδέα/Σχεδιασμός/Συντονισμός: Ελένη Γραμματικοπούλου, Eπικοινωνία της Επιστήμης
Δραματουργία-Σκηνοθεσία: Κώστας Βρεττός, Σκηνοθέτης

 

Stand up Science : Επιστημονικές ιστορίες με χιούμορ // 5 Απριλίου 2019, 21.30 // Βραδινές Εμφανίσεις