Τα Μήλα του Νεύτωνα στο Athens Science Festival!

15 Οκτωβρίου, 2022 ΝΕΑ

Σου αρέσουν τα μήλα;

Έχεις έξυπνο κινητό με κάμερα και σύνδεση στο διαδίκτυο;

Βρες τα κρυμμένα μήλα μέσα στην Τεχνόπολη, σκάναρε, κέρδισε!

Προσοχή στον Νόμο της Βαρύτητας!

Το συμμετοχικό παιχνίδι-performance Τα Μήλα του Νεύτωνα είναι μια δράση μεικτής πραγματικότητας, που συνδυάζει αλληλεπιδραστικά την site specific performance και το παιχνίδι, και είναι ειδικά σχεδιασμένο για το Φεστιβάλ Επιστήμης και Καινοτομίας, Athens Science Festival 2022 με θέμα «Κόσμοι του Αύριο».

Οι επισκέπτες του ASF 2022 θα έχουν τη δυνατότητα να εντοπίσουν ψηφιακά μήλα «κρυμμένα» εντός της Τεχνόπολης, να τα σκανάρουν και να κερδίσουν πόντους, τους οποίους στη συνέχεια μπορούν να ανταλλάξουν με πραγματικά μήλα στον πάγκο του performer – μανάβη.

Στην ουσία, με έναν εύληπτο και εξαιρετικά απλό και «pop» τρόπο, η δράση Τα Μήλα του Νεύτωνα θέτει το δίλημμα «φυσικό ή ψηφιακό», καταλήγοντας στην αρμονική τους συνύπαρξη. Το φυσικό παραμένει στην ουσία της ανθρώπινης ζωής και πράξης και το ψηφιακό αποτελεί το τεχνολογικό μέσο που κάνει τη ζωή καλύτερη, συμβάλλοντας στην αναζήτηση, την έρευνα, την εξέλιξη και την ψυχαγωγία.

Η δράση οργανώνεται από την ομάδα Homo Ludens – Urban Dramaturgy Explorations, η οποία αποτελεί ένα οικοσύστημα νέων καλλιτεχνών και επιστημόνων που ασχολούνται με την ανάπτυξη δράσεων αστικής δραματουργίας και παιχνιδιών βασισμένων σε τεχνολογίες μεικτής πραγματικότητας. Οι δράσεις της ομάδας συνδυάζουν το παιχνίδι με τις παραστασιακές και ερμηνευτικές τέχνες και τις οργανωμένες περιηγήσεις στην πόλη αλλά και τον ευρύτερο δημόσιο χώρο.

Τα Μήλα του Νεύτωνα είναι μια ολοήμερη εκδήλωση που απευθύνεται σε ηλικίες άνω των 10 ετών (ή με συνοδεία ενηλίκου λόγω της χρήσης smartphone). Οι οδηγίες συμμετοχής θα είναι διαθέσιμες στον πάγκο του «μανάβη» κοντά στην είσοδο του Athens Science Festival, ενώ το παιχνίδι υλοποιείται με την ευγενική χορηγία του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ζαγοράς (μήλα ΖΑΓΟΡΙΝ).

Το Web Based App «Τα Μήλα του Νεύτωνα» υλοποιήθηκε από την ομάδα media42 και η φωτογραφία της εκδήλωσης που θέτει το δίλημμα «φυσικό ή ψηφιακό» (comic strip) έχει δημιουργηθεί εξ ολοκλήρου από το πρόγραμμα τεχνητής νοημοσύνης DALL-E ειδικά για αυτή τη δράση μεικτής πραγματικότητας.

Σας περιμένουμε!

Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, 21-23 Οκτωβρίου 2022

Homo Ludens – Urban Dramaturgy Explorations

[email protected]