Το Greek Women in STEM είναι στο Athens Science Festival και τους «Κόσμους του Αύριο»!

18 Οκτωβρίου, 2022 ΝΕΑ

Από τους κόσμους του αύριο στις επιστήμες γίνεται να λείπουν οι Ελληνίδες στις Θετικές επιστήμες; Μα φυσικά και όχι! Το Greek Women in STEM θα είναι στο Athens Science Festival και έχει οργανώσει ένα πλήρες διαδραστικό workshop, που απευθύνεται σε φοιτητές εκπαιδευτικούς αλλά και σε γονείς, με βασικό άξονα το πως οραματιζόμαστε την επιστήμη του αύριο.

Είναι η πρόσβαση στα STEM ισότιμη ανεξαρτήτως φύλου, σεξουαλικότητας, εθνικότητας; Πώς μπορεί να λειτουργήσει το σχολείο ώστε να φέρει την επιστήμη πιο κοντά σε όλους; Μήπως κάπου μέσα μας κρύβουμε την σκέψη ότι επιστήμη είναι πολύ δύσκολη για εμάς;

Για να βρούμε τις απαντήσεις, έχουν ετοιμάσει για εμάς ένα διαδραστικό poll και θα έχουν μαζί τους 3 «ανήσυχους» φίλους στον τομέα της εκπαίδευσης και της ψυχολογίας που θα μοιραστούν μαζί μας τις εμπειρίες τους. Θα είμαστε και εμείς εκεί για να μοιραστούμε τις δικές μας καθώς το μέλλον των STEM και η επιστήμη του 2040 ανήκει σε όλους!

Η Δράση…

Η δράση οργανώνεται από το Greek Women in STEM, μία εθελοντική ομάδα που στοχεύει στο να αναδείξει και να υποστηρίξει το έργο των Ελληνίδων που ανήκουν στους κλάδους των θετικών επιστημών. Το έργο τους περιλαμβάνει δράσεις διάχυσης της επιστήμης, από συνεντεύξεις, άρθρα, Podcast αλλά και τη δημιουργία συμποσίων όπου καλούν Ελληνίδες επιστήμονες από Ελλάδα και εξωτερικό. Φέτος το συμπόσιο She STEMs, που θα πραγματοποιηθεί στις 17 & 18 Δεκέμβρη στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων θα προσφέρει ευκαιρίες networking, συμβουλές καριέρας, βραβεία αλλά και υποτροφίες!

Σημαντικό κομμάτι της δράσης τους, που παραμένει από την αρχή της δημιουργίας της ομάδας, είναι η Συμβουλευτική ή αλλιώς το Mentoring. Το mentoring, που προσφέρεται δωρεάν προς όλους άνω των 18, ξεκίνησε μετά την εμφανή ανάγκη για καθοδήγη σε όλα τα στάδια μιας επιστημονικής καριέρας. Μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί πάνω από 120 κύκλοι mentoring ενώ πλέον έχουν ένα τεράστιο δίκτυο 95 μεντόρων, που ειδικεύονται σε τομείς όπως αστροφυσική, χημεία, μηχανική και άλλα πολλά!

Σας περιμένουμε Σάββατο 22 Οκτωβρίου στις 18:00 στην Τεχνόπολη Αθηνών στην αίθουσα INNOVATHENS στον 2ο όροφο, Εσύ και η Επιστήμη του 2040!