Oι «Κόσμοι του Αύριο» στο ASF22!

21 Σεπτεμβρίου, 2022 ΝΕΑ

Athens Science Festival 2022

«Κόσμοι του Αύριο» | “Worlds of Tomorrow”

Παρασκευή 21 – Κυριακή 23 Οκτωβρίου

Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων

 1 μεγάλη γιορτή | 3 ημέρες επιστήμης, τεχνολογίας και καινοτομίας | κορυφαίοι ομιλητές από όλον τον κόσμο | πειράματα επίδειξης | chemistry shows | διαδραστικά εκθέματα | βιωματικές δράσεις | εργαστήρια για παιδιά | workshops για μεγάλους

Κινούμαστε προς το μέλλον με αυξανόμενη ταχύτητα, όμως πού πηγαίνουμε αλήθεια; Με τι προκλήσεις θα βρεθούμε αντιμέτωποι/ες και τι προσδοκούμε να συναντήσουμε; Το Athens Science Festival (ASF), έπειτα από τρία ολόκληρα χρόνια, επιστρέφει και πάλι δια ζώσης, με σκοπό να μας μεταφέρει στο μέλλον – στους Κόσμους του Αύριο!

Από 21 έως 23 Οκτωβρίου 2022, η Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων υποδέχεται το κορυφαίο επιστημονικό δρώμενο της πρωτεύουσας που από το 2014 φέρνει κάθε χρόνο στο προσκήνιο τις πλέον σύγχρονες εξελίξεις στους τομείς της επιστήμης, της τεχνολογίας, της καινοτομίας και της τέχνης. Το πρόγραμμα του φετινού φεστιβάλ, με έμπνευση το Foresight, τη στρατηγική διερεύνηση διαφόρων πιθανών εκδοχών του μέλλοντος, μας συνδέει με το «Αύριο» και αναδεικνύει πώς η επιστημονική μελέτη του παρελθόντος και του παρόντος μπορεί να χαράξει, αλλά και να θωρακίσει το μέλλον.

Σε ένα συνεχώς μεταβαλλόμενο κόσμο, η επιστήμη σταθερά παρατηρεί και παρέχει εφόδια για την ανάπτυξη. Θα είναι η τεχνητή νοημοσύνη το επόμενο βήμα στην εκπαίδευση; Η κλιματική αλλαγή μπορεί να διαμορφώσει γενιές με οικολογική συνείδηση; Πώς η ραγδαία τεχνολογική ανάπτυξη μεταμορφώνει την τέχνη και την επιστήμη; Είναι τα σκουπίδια οι πρώτες ύλες του μέλλοντος;

Μέσα από ομιλίες από κορυφαίους ομιλητές από όλο τον κόσμο, εντυπωσιακά πειράματα επίδειξης, chemistry shows, διαδραστικά εκθέματα, βιωματικές δράσεις, workshops για ενήλικες, εργαστήρια για παιδιά και πολλές άλλες δράσεις, το φεστιβάλ θα επιχειρήσει να απαντήσει τα ερωτήματα και να εγείρει νέα.

Προσκεκλημένοι/ες ομιλητές/τριες:

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, κορυφαίοι/ες ομιλητές/τριες θα παρευρεθούν στο φεστιβάλ για να μοιράσουν τη γνώση και εξειδίκευσή τους πάνω σε μία σειρά από καίρια ζητήματα που απασχολούν το σήμερα και θα απασχολήσουν το αύριο. Ανάμεσά τους, η υπεύθυνη επικοινωνίας του Ευρωμεσογειακού Κέντρου για την κλιματική αλλαγή και αρθρογράφος στο ψηφιακό περιοδικό Climate Foresight, Alessandra Mazzai θα παρευρεθεί στο φεστιβάλ με μια ομιλία σχετική με την κλιματική αλλαγή, με τίτλο «Κλίμα: είμαστε προετοιμασμένοι/ες για την αλλαγή;»

Ακόμη, ο David Theo Goldberg, διευθυντής του Ερευνητικού Ινστιτούτου Ανθρωπιστικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας, στην ομιλία του με τίτλο, «Κβαντική σκέψη: Πόσο επαναστατική είναι;» επικεντρώνεται στη νέα κβαντική σκέψη και τι προσφέρει στην αντιμετώπιση των τρεχουσών πιεστικών κοινωνικών προκλήσεων.

Σας περιμένουμε στη μεγάλη γιορτή της επιστήμης για να ανακαλύψουμε μαζί τους Κόσμους του Αύριο!

Το Athens Science Festival 2022 διοργανώνεται από τον εκπαιδευτικό οργανισμό «Επιστήμη Επικοινωνία – SciCo», το British Council και την Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων σε συνεργασία με πλήθος ακαδημαϊκών, ερευνητικών φορέων και εκπαιδευτικών οργανισμών.

 Μείνετε συντονισμένοι  για περισσότερα science νέα!

 *Για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα science news, ακολουθήστε τις σελίδες του ASF σε Facebook & Instagram και κάντε subscribe στο κανάλι του φεστιβάλ στο Youtube. 

#asf
#ASF2022
#AthensScienceFestival
#WorldsOfTomorrow

 Πληροφορίες:
Παρασκευή 21 έως Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2022
Πληροφορίες για τα εισιτήρια θα ανακοινωθούν σύντομα.
Περισσότερα: www.athens-science-festival.gr